Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
12. 4. 2012,
16.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Bahrajna FIA Jenson Button Mark Webber Bernie Ecclestone

Četrtek, 12. 4. 2012, 16.30

8 let

Ecclestone: Jaz bom v Bahrajnu. Boste tudi vi?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V "paddocku" ta četrtek niso bili najbolj oblegani dirkači temveč Bernie Ecclestone. Tema pa VN Bahrajna. "Jaz bom tam! Boste tudi vi? Ne vpletajmo se v politiko drugih."

Bernie Ecclestone v Šanghaju zatrjuje, da VN Bahrajna naslednji konec tedna bo, da jo lahko odpovedo le organizatorji. Njegov sestanek z ekipami in predsednikom Fie, Jeanom Todtom, ki je predviden za petek, pa sploh ni sklican na temo Bahrajna. "Ne, z ekipami se sestajam zaradi drugih stvari. Ne sestajam se z njimi zaradi Bahrajna ali Barcelone ali Monaka ali katerekoli druge dirke," zatrjuje 81-letni Bernie Ecclestone. Njemu se ni nihče od članov ekip ali dirkačev potožil, da ne bi šel v Bahrajn. "Ne, sploh ne. Mislim, da je Sebastian Vettel rekel, da gre z veseljem tja." V "paddocku" mednarodnega dirkališča v Šanghaju so Ecclestona novinarji zasliševali na vsakem koraku. Tole je še povedal: "Mi se ne ukvarjamo z vero ali politiko posamezne države. Jaz bom tam! Boste tudi vi? Upam, da bomo vsi. Ne vpletajmo se v politiko drugih."

Dirkači se vprašanjem o Bahrajnu bolj ali manj izogibajo. Mark Webber (Red Bull) je dejal, da so izguba časa. "Zanašamo se lahko samo na Fio. Zaupamo ji, da bomo imeli normalnem dirkaški vikend." Pa vendarle: "Odločitev bo zelo pomembna in težka, saj je do dirke le še en teden." Avstralski dirkač je spomnil še na dejstvo, zakaj se Bahrajna avtomatsko kar ne črta s koledarja dirk, če pa se težave pojavljajo že drugo leto zapored. "Iz Abu Dabija, Bahrajna, srednjega vzhoda prihaja veliko denarja. Navdušeni so nad formulo 1 in si želijo še ene priložnosti." Na temo Bahrajna je komentar podal še Jenson Button (McLaren): "Odločitev je na strani krovne zveze. Jaz ne poznam dejstev, upam, da jih oni in bodo sprejeli pravilno odločitev. Pomembno je, da formula 1 ostane enotna. Odločitev bo sprejela Fia, mi ji moramo zaupati."

Ne spreglejte