Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
29. 1. 2012,
16.48

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Mads Ostberg

Nedelja, 29. 1. 2012, 16.48

1 teden

Brynildsen bo debitiral z WRC dirkalnikom

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Norvežan Eyvind Brynildsen bo na prihajajočem reliju za svetovno prvenstvo po Švedskem, ki bo na sporedu med 9. in 12. februarjem, debitiral z WRC dirkalnikom.

Štiriindvajsetletni dirkač bo nastopil s Fordom Fiesto WRC v ekipi Mads Ostberg Adapta Motorsport team. Njegov moštveni kolega bo Mads Ostberg, ki je izpustil uvodno preizkušnjo sezone v Monte Carlu. Slednji bo na reliju po Švedski med kandidati za stopničke, na njeni lanski izvedbi je v prvem delu dirke nekaj časa celo vodil. Pogodba z Ostbergom bo Brynildsenu omogočila tudi nastop na reliju Finnskog, ki bo na sporedu na Norveškem le teden dni pred švedsko klasiko, in na katerem se bo na drugo dirko sezone na snežni podlagi pripravljal tudi Citroënov tovarniški dirkač Mikko Hirvonen.

Brynildsen, ki je letos izgubil sedež pri Škodi v prvenstvu SWRC, je po sklenitvi partnerstva z Ostbergom žarel od navdušenja: ''Tekmovati z WRC dirkalnikom so sanje vsakega relija dirkača in kaj bi lahko bilo bolje, da to naredim v sodelovanju s 'sosedom'. Pripravil se bom za zahtevno nalogo in do štarta relija naredil 250 testnih kilometrov. Dal bom svoj maksimum, da na dirki dosežem dober rezultat. Upam, da je to začetek, ki bi ga lahko raztegnili na še več relijev. Trudimo se sestaviti dober proračun.''

Ne spreglejte