Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
9. 6. 2012,
21.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN Kanade Fernando Alonso Sebastian Vettel Lewis Hamilton Ferrari

Sobota, 9. 6. 2012, 21.46

8 let

Alonso ne izključuje zmage, Hamilton dvomi

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fernando Alonso na VN Kanade ne izključuje zmage: "Nikoli ne veš. Lepo bi bilo zmagati, a sta dva dirkača trenutno hitrejša." V prvi vrsti bosta ob 20.00 Sebastian Vettel in Lewis Hamilton.

"Na začetku kvalifikacij se je konkurenca zdela tesno skupaj, na koncu pa sem imel lepe tri desetinke prednosti. A na štartu bom le osem metrov pred Lewisom. Dirke se že veselim, saj menim, da imamo odličen dirkalnik," se je po sobotnih kvalifikacijah, ko je osvojil svoj drugi najboljši štartni položaj v sezoni, na nedeljsko 70 krogov dolgo VN Kanade ozrl Sebastian Vettel (Red Bull). V Montrealu še nima zmage, letos pa je edino dosegel na vroči VN Bahrajna. Za Nemca je to 32. "pole position" v karieri, s katerim se je izenačil z Niglom Mansllom in je le še en najboljši štartni položaj za Alainom Prostom in Jimom Clarkom. Star še niti 25 let, pa je že v takšni družbi.

Ob prvaku bo na sedmi preizkušnji sezone 2012 v prvi vrsti Lewis Hamilton (McLaren). Če Nemcu ne uspe postati prvi dirkač z dvema zmagama letos, je Britanec glavni kandidat za sedmega različnega zmagovalca. V skupnem seštevku za vodilnim Fernandom Alonsom zaostaja 13 točk. "Seveda želim zmagati, a fantje okrog mene so trenutno vsi fenomenalni. Nisem prepričan, če imamo ritem za zmago, a raje počakajmo, pa bomo videli," ostaja previden prvak iz sezone 2008.

Ferrarijev nov korak naprej

Ferrari je iz dirke v dirko boljši. Felipe Massa bo štartal kot šesti, Fernando Alonso pa je s tretjim kvalifikacijskim dosežkom izenačil najboljši štartni položaj letos. Španec ne izključuje zmage: "Nikoli ne veš. Letos je dirke težko napovedovati. Kar si mislimo v soboto, se v nedeljo ne zgodi. Lepo bi bilo zmagati, a sta dva dirkača trenutno hitrejša in to sta to soboto dokazala. Da bi lahko zmagal, bomo morali opraviti boljše delo od njiju."

"Novi deli dobro delujejo. S Felipejem sva imela od samega začetka konca tedna dober oprijem. Dirkalnik je vsekakor boljši," izpostavlja Alonso. "Tako kot v Barceloni smo naredili korak naprej. Tudi v Monaku smo imeli konkurenčen dirkalnik. Dvakrat smo bili na stopničkah. Tukaj smo kljub dolgim ravninam in šikanam spet konkurenčni." Slaba forma Ferrarija z začetka sezone je pozabljena. Lahko Fernando po tretjem mestu v Barceloni in drugem v Monaku zdaj zmaga?

Le če se jim vse poklopi. "Dirka ne bo lahka, zelo bo tekmovalna. Vse bomo morali narediti prav," dodaja Felipe Massa, ki letos še ni bil tako visoko. "V nedeljo bo še bolj vroče. Vemo, kako se te pnevmatike obnašajo, zato bo prava taktika ključna. Sem samozavesten. Ne bo lahko, a upam, da se bomo lahko borili, da še izboljšamo kvalifikacijski dosežek."

Po napovedih Pirellija bi lahko večina dirkačev tvegala z enim samim postankom.

Ne spreglejte