Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
30. 7. 2015,
19.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Fernando Alonso Honda McLaren

Četrtek, 30. 7. 2015, 19.20

8 let

Alonso bo imel pod zadnjico 50 KM več. Bo to dovolj za stopničke?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Honda bo na naslednji dirki formule 1 v Spaju McLarnu dobavila močnejšo specifikacijo svojega motornega kompleta (motor in sistem za rekuperacijo energije), s čimer želi povečati konkurenčnost.

Španski časnik Marca je poročal, da naj bi šlo za nič manj kot dodatek 50 konjskih moči (KM). Če je res tako, je prišel močnejši motorni komplet ob ravno pravšnjem času, saj bo na sporedu dirka v belgijskem Spaju, kjer bo moč motorja zaradi dolgih ravnin in super hitrih ovinkov ključnega pomena pri doseganju vrhunskih rezultatov.

Šef McLarnove ekipe v f1 Eric Boullier je po madžarski dirki, ko je Fernando Alonso s petim mestom McLarnu pridirkal najboljši letošnji rezultat, za japonsko TV-postajo NHK razkril: ''V primerjavi z Mercedesom nam še zmeraj manjka 120 konjskih moči. Zato moramo nadaljevati delo pod velikim pritiskom. Upam, da se Honda zaveda položaja in ima načrt, kako nadomestiti izgubljeni čas. Časa seveda ne moreš kupiti, a lahko dodaš človeške vire. Torej, če je Mercedes učinkovit s 450 ljudmi, jih Honda potrebuje 700, da ga ujamemo.''

Čeprav se je glavni odgovorni Hondinega projekta v f1 Yasuhisa Arai znašel pod izjemnim pritiskom McLarna in so mu številni že prerokovali odstrel, pa bo možakar očitno ostal na svojem položaju. Insajder je za Speed Week izjavil, da ima Arai polno podporo novega izvršnega direktorja Honde Takahira Hachige, ki je njegov dolgoletni prijatelj.

Nekateri so bili po madžarski dirki prepričani, da je Alonso do petega mesta prišel predvsem zaradi številnih trčenj in polomij favoritov in da realno McLaren-Honda ni napredoval. A Hondin šef Yasuhisa Arai je takšna namigovanja za brazilski UOL Esporte odločno zavrnil: ''Prvič letos smo svoj motorni komplet gnali do skrajnosti in je delovalo. Rad bi se zahvalil za podporo tovarn v Sakuri in Wokingu. Tam mnogo ljudi gara in rezultat je zdaj viden.''

Ne spreglejte