Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
8. 5. 2016,
16.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Amel Tuka Žan Rudolf

Nedelja, 8. 5. 2016, 16.31

6 let, 7 mesecev

Žan Rudolf v Nemčiji postavil nov državni rekord

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Žan Rudolf

Slovenski rekorder v teku na 800 metrov Žan Rudolf je že na začetku sezone v odlični formi. Na mitingu v nemškem Pliezhausnu je postavil nov državni rekord v teku na 600 metrov, ki zdaj znaša 1:15,49.

Žan Rudolf, ki že ima izpolnjeni normi za nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in evropskem prvenstvu v Amsterdamu, je slovenskemu rekordu na 800 metrov dodal še rekord na 600 metrov. V Nemčiji je tekel 1;15:49 in kar za sekundo in pol izboljšal rekord Sebastjana Jagarinca iz leta 2008.

 

Pred njim le Amel Tuka

Ljubljančan se je konec lanskega leta pridružil skupini atletov, ki v Italiji trenira pod taktirko trenerja Giannija Ghidinija, tudi trenerja nekdanjega olimpijskega prvaka iz Pekinga Kenijca Wilfreda Bungeija. Za to potezo se je odločil predvsem, ker tam trenira tudi Bosanec Amel Tuka, ki je eksplodiral v lanski sezoni, jo končal na vrhu svetovne lestvice in na svetovnem prvenstvu osvojil bron. Rudolf in Tuka sta že več let dobra prijatelja, zdaj pa sta tudi trening partnerja.

Amel Tuka in Žan Rudolf na lanskem svetovnem prvenstvu v Pekingu. | Foto: Amel Tuka in Žan Rudolf na lanskem svetovnem prvenstvu v Pekingu.

Skupaj sta odšla tudi na tekmo v Nemčijo in osvojila prvi dve mestu. Rudolf je bil z rekordnim časom drugi, zmagal pa je Tuka s časom 1:15:21. "Malo mi je zmanjkalo, da bi ga prehitel. Prepozno sem začel finiširati, sicer pa je rezultat odličen. Po 400 metrih sem bil še četrti. Hkrati tudi pogoji niso bili dobri, saj je precej pihalo, tako da je to res dober obet pred nadaljevanjem sezone. Po pogovoru s trenerjem se bom odločil ali bom prvič letos na 800 metrov nastopil že naslednji konec tedna ali čez 14 dni," je dejal Rudolf, ki je tudi strastni navijač nogometne Olimpije. Morda ga je prav sobotni poraz v Stožicah nekoliko razjezil in mu pomagal do odličnega dosežka.

 

Državni rekord na 800 metrov je Rudolf postavil lani v Velenju in znaša 1:46,00, kot vse kaže pa bo letos ponovno izboljšan.

Rezultati, 600 m:
1. Amel Tuka (BiH) 1:15,21
2. Žan Rudolf (Slo) 1:15,49
3. Sören Ludolph (Nem) 1:16,32

Ne spreglejte