Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
3. 3. 2016,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Robert Renner atlet leta

Četrtek, 3. 3. 2016, 22.25

8 let

Z daljšimi palicami pričakuje skoke krepko prek državnega rekorda

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Letošnja dvoranska sezona je za najboljšega slovenskega atleta leta 2015 že končana. Robert Renner je misli preusmeril v pomembno poletno sezono, v kateri ima zelo visoke cilje.

Slovenski rekorder v skoku ob palici Robert Renner je marsikoga presenetil z izjemno vrnitvijo v lanski sezoni. Celjski atlet, o katerem smo v dveh sezonah prej zelo malo slišali, je lani postal evropski prvak med mlajšimi člani, se uvrstil v finale svetovnega prvenstva v Pekingu in bil na koncu sezone zasluženo razglašen za najboljšega slovenskega atleta leta.

Ob skoku je padel v korito, njegovi načrti pa v vodo

Po uspešni sezoni je mladi atlet veliko pričakoval že od letošnje dvoranske sezone, a ni šlo vse po načrtih. "Da bi lahko naredil korak naprej, sem moral preiti na daljše palice. To bi lahko bila velika težava, pa ni bila. Ta preskok sem naredil brez najmanjših težav in v pripravljalnem obdobju je vse potekalo super. Na treningih sem skakal kot nikoli prej, tudi prek 570 centimetrov. Ker sem na treningih običajno slabši kot na tekmah, sem si obetal zelo veliko. A ko so prišle tekme, so prišle tudi težave. Rezultati niso bili taki, kot sem si jih želel. Na tekmi v Celju sem še padel v korito (mesto, kamor tekmovalec zapiči palico, op. p) in takrat se je začelo spet težje obdobje," je za Sportal razložil Renner, ki je v preteklosti že imel psihološke težave, zato se je ustrašil, da bi se le-te ponovile.

"Po padcu sem izgubil občutke in samozavest. Na neki način sem moral začeti od začetka. Ko se mi je to nazadnje zgodilo, sem potreboval dve leti, zdaj pa sem krizo prebrodil v dveh tednih. Zgodilo pa se je ravno v obdobju, ko je največ tekem. Glede na to, da je zimska sezona zelo kratka, ni bilo smiselno loviti norme za svetovno prvenstvo, ker je tako visoka (577 cm, op. p.), da bi moral biti v življenjski formi. Po državnem prvenstvu sem se zato odločil, da končam zimsko sezono, grem na krajši oddih, potem pa začnem s poletno sezono, ki bo veliko bolj pomembna," je še dodal 21-letni Celjan, ki bo čez nekaj dni praznoval svoj 22. rojstni dan.

Konkretne cilje za poletno sezono bi rad zadržal zase

Če bo šlo vse po načrtu, bo poletno sezono začel konec maja na mestni tekmi v Innsbrucku. Tekmovanja v skoku ob palici v središčih mest so v zadnjih letih vse bolj popularna, všeč pa so tudi našemu skakalcu: "Vzdušje je veliko boljše. Gledalci so vsi usmerjeni v tvoje skoke, ker sočasno ne potekajo še ostale discipline. Meni tekme na ulici ustrezajo, zato bom sezono začel s kar tremi takšnimi tekmami."

O konkretnih ciljih za poletno sezono ni želel govoriti, je pa poudaril, da so visoki. "Ne bi rad preveč govoril o tem, ker sem bil tudi pred zimsko sezono zelo optimističen in se, napovedoval dobre skoke, pa se je slabo končala. Imam izjemno visoke cilje, o tem ni treba dvomiti, a bi jih za zdaj rad zadržal zase. Ko si enkrat v finalu svetovnega prvenstva, si nedvomno želiš finale," je vendarle nekaj ušlo iz ust slovenskemu rekorderju s 570 centimetri.

Ali je imel v mislih finale evropskega prvenstva v Amsterdamu ali olimpijskih iger v Riu de Janeiru? Vsi upamo, da ga bomo v finalu gledali na obeh tekmovanjih.

Ne spreglejte