Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
2. 12. 2011,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miran Vodovnik

Petek, 2. 12. 2011, 15.54

8 let

Vodovnika se še kar drži smola s poškodbami

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski rekorder v suvanju krogle Miran Vodovnik je preteklo sezono zaradi poškodb moral končati predčasno. Sedaj se že pripravlja na novo, a tudi tokrat ne gre vse kot po maslu.

Miran Vodovnik bi lansko atletsko sezono bržkone najraje čim prej pozabil. Pozimi je nastopil na evropskem dvoranskem prvenstvu v Parizu, kjer je izpadel v kvalifikacijah, da bi se dokazal na prostem pa zaradi poškodb sploh ni dobil priložnosti. Izpustiti je moral tudi svetovno prvenstvo, kjer je v preteklosti nanizal svoje največje uspehe. ''Sredi marca so mi operirali komolec, po operaciji pa sem potreboval okoli dva meseca, da sem prišel v normalno stanje. Nato sem začel s treningi in hitro prišel do razdalj okoli 20 metrov, kolikor sem metal na treningih. Potem pa sem si na enem treningu zlomil prst na nogi in moje sezone je bilo takrat praktično konec. Res lahko rečem, da sem imel v tej sezoni veliko smole," se nerad teh dogodkov spominja Vodovnik, ki je priprave na olimpijsko sezono začel že pred več kot dvema mesecema.

Ko sanira eno, se pojavi druga

''Trenutno so omenjene poškodbe sanirane, a se je pojavil nov problem. Ker sem v obdobju, ko me je bolel komolec, prilagajal tehniko, imam sedaj posledično povrhu vsega še obrabljeno desno ramo. Ker me ta boli skoraj bolj kot prej komolec, bom moral ves čas hoditi po blokade," razlaga "Jeti", ki pa ne misli kar tako vreči puške v koruzo: ''Treniral bom in probal narediti, kar se le da. Upam le, da bo zdravje to dopuščalo."

Vodovniku, ki je nastopil praktično na vseh velikih tekmovanjih, bodo drugo leto največji izziv – podobno kot vsem atletom – predstavljale olimpijske igre v Londonu, za katere pa še nima izpolnjene norme (B norma znaša 20,00 m). ''Zimsko sezono bom, kar se tiče velikih tekmovanj, izpustil. Bolj se bom pripravljal na poletno sezono. Računam, da bom dobro pripravljen že maja, ko bo miting v Slovenski Bistrici. Če želim kaj narediti, bi takrat moral biti že v formi. Prvi cilj in pogoj pa je norma za olimpijske igre," je še povedal slovenski rekorder na prostem in v dvorani, ki o zaključku kariere še ne razmišlja, saj verjame, da je še sposoben metati kroglo prek 20 metrov.

V prihodnjih dneh se odpravlja na priprave na Madžarsko: ''Če bo vse po sreči, bomo čez 14 dni odšli do božiča na priprave v Budimpešto, sicer pa se bom večino časa pripravljal doma. Pomembno je, da občasno spremeniš okolje, sicer pa je zame, kar se tiče pogojev, Slovenska Bistrica najboljši kraj, kar jih obstaja. Najraje treniram tu, doma."

Ne spreglejte