Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 3. 2015,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

AZS

Sobota, 28. 3. 2015, 12.18

8 let

Več kot 50 delegacij prihaja na volilni kongres evropske atletike na Bled

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bled bo od 9. do 12. aprila postal svetovno središče atletskega dogajanja, saj se bodo na volilnem kongresu Evropske atletske zveze zbrali vsi, ki kaj pomenijo v vodilnih položajih kraljice športa.

Letošnjemu kongresu, ki sicer poteka vsaki dve leti, daje posebno vrednost dejstvo, da bo na kongresu po 16 letih izvoljeno novo vodstvo najvišje evropske atletske organizacije (EA), vključno z novim svetom EA, predsednikom EA ter tremi podpredsedniki.

Za eno od trinajstih mest v svetu EA se bo potegoval tudi slovenski kandidat Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije, sicer pa je za to mesto nominiranih 22 kandidatov.

Slovenci, ki kongres gostimo drugič v zgodovini, smo sicer že imeli svoje zastopstvo v svetu EA, in sicer je kar 16 let različne funkcije v Evropski atletski zvezi opravljal Janez Aljančič, zdaj član upravnega odbora AZS in njen nekdanji predsednik.

V okviru dogodka, ki bo osrednji mednarodni športni kongres v slovenskem prostoru v letu 2015, bodo poleg volilnega kongresa potekale številne družabne in poslovne dejavnosti. Udeležbo na kongresu so že potrdili najvišji predstavniki več kot 50 nacionalnih atletskih zvez, ki imajo kot predstavniki 50 držav članic EA volilno pravico na kongresu, skupaj pa na Bled prihaja več kot 200 najvidnejših predstavnikov evropske in svetovne atletike, kar pomeni, da gre za največji športni kongresni dogodek v letu 2015 na slovenskih tleh.

Med drugim se bodo dogodka udeležili najpomembnejši odločevalci v kraljici športa, med njimi na primer Lamine Diack, predsednik IAAF, gospod Hansjörg Wirz, predsednik EA, ter številne športne legende, ki so danes dejavne v pomembnih športnih organizacijah.

Ne spreglejte