Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
2. 8. 2017,
21.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

London 2017 doping Rusija

Sreda, 2. 8. 2017, 21.57

6 let, 6 mesecev

V Londonu 19 ruskih atletov, čeprav država ostaja suspendirana

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Marija Lasickene | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v Londonu bo nastopilo tudi 19 ruskih atletov, ki bodo tekmovali pod nevtralno zastavo. Rusija kot država ostaja do nadaljnjega suspendirana.

Atleti, ki izpolnjujejo zahtevane kriterije in so potrdili, da so prestali neodvisne dopinške teste, bodo lahko nastopali na svetovnem prvenstvu pod nevtralno zastavo. Takih atletov je 19, vsi pa prihajajo iz Rusije, ki ostaja zaradi sistematičnega dopinga v preteklosti suspendirana.

Med atleti, ki imajo odobren nastop, je tudi nekaj zvenečih imen, ki se bodo borila za najvišja mesta.

Tako je Marija Lasickene (pred poroko je tekmovala s priimkom Kučina) glavna favoritinja za osvojitev naslova svetovne prvakinje v skoku v višino, saj je letos že preskočila 206 centimetrov in je razred zase v svoji disciplini.

Darja Klišina bo nastopila v skoku v daljino. | Foto: Reuters Darja Klišina bo nastopila v skoku v daljino. Foto: Reuters

Visoko lahko v skoku v daljino poseže tudi Darja Klišina, Aleksander Menkov bo v isti disciplini krojil vrh v moški konkurenci, Sergej Šubenkov bo celo branil naslov iz Pekinga v teku na 110 metrov z ovirami, še nekaj imen pa lahko poseže po kolajnah.

V Rusiji zaradi dopinga suspendirali šest atletov

doping rusija | Foto: Reuters Foto: Reuters Ruska atletska zveza je zaradi jemanja prepovedanih poživil in negativnih testov po ponovnem pregledu vzorcev kaznovala šest tekmovalcev, med njimi je suspendirala nekdanjo evropsko prvakinjo na 3.000 metrov z zaprekami Ljubov Karlamovo, ki je dobila dveletno prepoved nastopanja.

Dve leti ne bo smela nastopati tudi tekmovalka v troskoku Viktorija Gurova, ki je bila na olimpijskih igrah 2012 v Londonu osma. Gurova je prepoved dobila, saj je bil pozitiven ponovni pregled vzorca, ki ga je oddala v Londonu.

Tekmovalka v hitri hoji Zilja Garipova je dobila enoletni suspenz, tekmovalka na dolge proge Julija Smirnova, tekmovalec na 400 metrov z ovirami Ivan Kudjakov in tekmovalka na srednje proge Jekaterina Dosejkina pa štiriletno poved nastopanja.

Vir: STA
Ne spreglejte