Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
5. 3. 2015,
15.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Žan Rudolf

Četrtek, 5. 3. 2015, 15.15

7 let, 12 mesecev

"Upam na taktičen tek, saj sem v zadnjem delu najboljši"

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rekorder v teku na 800 metrov Žan Rudolf se je po premisleku le odločil, da odpotuje v Prago, na svoje drugo evropsko dvoransko prvenstvo. Njegov cilj je nastop v polfinalu.

Žan Rudolf je dolgo razmišljal o nastopu v Pragi, nazadnje pa se je zanj vendarle odločil. "Glavni cilji so vezani na poletno sezono, v kateri želim izpolniti normo za svetovno prvenstvo v Pekingu in doseči čim boljšo uvrstitev na mlajšem članskem evropskem prvenstvu. Tako sprva nisem načrtoval nastopa v Pragi, a če že imam normo, je vredno poskusiti. Ena izkušnje več, hkrati pa potrebujem nekaj tekem pred poletjem," je pred odhodom v češko prestolnico povedal slovenski rekorder v dvorni (1:46,96) in na prostem (1:46,79).

"Tek v dvorani mi ustreza, imam tudi nekaj izkušenj s prerivanjem, ki v dvorani spada zraven, se pa ne obremenjujem z rezultatom. Upam, da bodo teki taktični, saj so konci najboljši del mojega teka. Moj cilj je polfinale, za katerega mislim, da bi lahko zadoščal tek okoli 1:50," je dejal Rudolf, ki se je en mesec skupaj z Marušo Mišmaš pripravljal v Južni Afriki, kjer sta se priključila močni francoski ekipi.

Z zdravjem nima sreče

Čeprav je izjemno vesel daljšega obdobja brez poškodb, pa z zdravjem še vedno nima sreče. "Že več kot eno leto nisem bil poškodovan, kar je super, a z zdravjem na žalost kljub temu nimam sreče. Po težkih treningih se je pojavila manjša izčrpanost in prav te dni sem prebolel virozo. Do tekme je še en dan in upam, da se bom dobro motiviral in na to pozabil," je optimističen 21-letni Ljubljančan, ki je na prvenstvu pred dvema letoma izpadel v predteku.

Letos je v dvorani tekel le enkrat na državnem prvenstvu v krožnih tekih v Linzu, kjer je zmagal s časom 1:49,80 in pomagal do norme Lucijanu Zalokarju. Nekaj dni pozneje je normo v teku na 800 metrov odtekel še Aleš Zver, tako da bodo Slovenijo v tej tekaški disciplini zastopali kar trije. "Tega sem zelo vesel. Vsi se poznamo že iz mladinskih vrst, tako da bo vzdušje še boljše kot običajno," je pogovor sklenil Rudolf.

Ne spreglejte