Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2020,
16.17

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

rekord Zagreb Skok s palico Tina Šutej

Sobota, 1. 2. 2020, 16.17

4 leta, 2 meseca

Tina Šutej preskočila 4,67 m

Šutejeva navdušila v Zagrebu in povedala: Malo sem razočarana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Tina Šutej | Tina Šutej je zmagala na dvoranskem mitingu v Zagrebu. | Foto Reuters

Tina Šutej je zmagala na dvoranskem mitingu v Zagrebu.

Foto: Reuters

Ljubljančanka Tina Šutej je na odprtem atletskem prvenstvu Hrvaške v dvorani, ki poteka v Zagrebu, v skoku s palico krepko presegla vse tekmice in se s 4,67 metra zelo približala svojemu državnemu rekordu v dvorani. Postavila ga je 2. februarja 2014 v Moskvi, kjer je skočila 4,71 m.

Rekord na prostem je članica celjskega Kladivarja s 4,73 m dosegla 15. septembra lani v Velenju.

Tina Šutej je v Zagrebu pričela skakati na višini 4,25 m, njeni hrvaški tekmeci pa sta končali že pri neuspešnih skokih na 3,90 m. Šutejeva je svojo začetno višino ter nato tudi 4,45 in 4,60 m zmogla v prvih poskusih, 4,67 m pa v drugem. Nato je letvico postavila na 4,74 m, kar bi bil absolutni slovenski rekord, a je bila trikrat neuspešna.

"Zelo sem vesela, saj sem dosegla svoj drugi najboljši izid v dvorani, prvega takega po šestih letih. Po lanskem rekordu na prostem v Velenju sem dobro trenirala, popravila sem tudi nekaj tehničnih napak. Ker so na prihodnje leto prestavili svetovno prvenstvo v dvorani, imam še kar precej časa do olimpijskih iger v Tokiu," je povedala Šutejeva.

Dodala je: "Moji skoki danes na 4,74 niso bili najboljši, le zadnji je bil dober. Prvega sem le pretekla po zaletišču. Na 4,67 m pa sem imela dovolj višine za nov rekord in ta skok je bil najboljši na današnji tekmi."

koronavirus, Kitajska
Sportal Zaradi koronavirusa preloženo dvoransko atletsko SP

Razočarana, ker je ostala brez dvoranskega SP

SP v dvorani bi moral letos potekati v Nanjingu med 13. in 15. marcem, a ga je Svetovna atletika zaradi novega koronavirusa na Kitajskem prestavila na prihodnje leto.

"Malo sem bila razočarana zaradi te odločitve. Normo že imam, na tekmo bi gotovo šla in sem tudi v dobri formi. A je zdravje na prvem mestu, lahko bi prišlo do resnih okužb. A bi lahko sprejeli tudi drugačno odločitev, kar nekaj organizatorjev se je javilo, da bi nadomestilo Kitajsko, vendar so se pač odločili, da bo prvenstvo naslednje leto na Kitajskem."

Tina Šutej | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ker je na svetovni dvoranski turneji letos moška palica, zato v tej disciplini ni veliko tekem za atletinje. Šutejeva upa, da bo lahko nastopila sredi prihodnjega tedna v Ostravi, sicer pa jo v tej zimi čaka še slovensko prvenstvo in mogoče še en miting v Zagrebu.

Že prejšnjo nedeljo je v Vidmu preskočila 4,55 m, blizu je bila tudi na 4,65 m, v hrvaški prestolnici pa je svoj doslej najboljši izid sezone še nadgradila.

Še nekaj slovenskih nastopov

V Zagrebu smo sicer videli še nekaj slovenskih nastopov. Tri slovenske tekmovalke so nastopile v troskoku, boljša od njih je bila le hrvaška prvakinja Paola Borović s 13,51 m. Drugi izid je dosegla Neja Filipič (Kladivar) s 13,39 m, sledili sta ji njena klubska kolegica Eva Pepelnak (13,32 m) in Saša Babšek iz Slovenske Bistrice (12,81).

Joni Tomičić Prezelj, nekdanja članica ljubljanske Olimpije, ki sedaj nastopa za zagrebški Dinamo Zrinjevac, je bila najhitrejša na 60 m s 7,68 na tekmi izven konkurence DP. S tem je bila hitrejša pod vseh hrvaških tekmovalk.

Preberite še:

Maja Mihalinec
Sportal Mihalinčeva zmagala v Bochumu
Eliud Kipchoge
Sportal Svetovna atletika prepovedala uporabo prototipov tekaških čevljev
Maruša Černjul
Sportal Maruša Černjul četrta v Bostonu
Češča vas, atletske igre Slovenije, Hrvaške in Srbije
Sportal Atletska reprezentanca Slovenije zmagala v Novem mestu
Ne spreglejte