Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
1. 3. 2013,
7.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Žan Rudolf

Petek, 1. 3. 2013, 7.37

6 let, 7 mesecev

Rudolf po "rokoborbi" brez polfinala, padec Mišmaševe

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Žanu Rudolfu na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki ni uspel preboj v polfinale teka na 800 metrov. Maruša Mišmaš kljub padcu pritekla do cilja. Že dopoldan je izpadla Marina Tomič.

Žan Rudolf, glavno orožje slovenske reprezentance na prvenstvu, se je nekoliko presenetljivo poslovil že v predteku. Tekel je v tretji kvalifikacijski skupini, kjer je v prvem krogu večkrat prišlo do prerivanja, prav ritem mladega Ljubljančana pa je bil največkrat moten, tako da je nekajkrat komaj ostal na nogah. Prerivanje mu je očitno vzelo preveč energije, ki bi jo nujno potreboval za ciljni finiš. S časom 1:51,06 je končal na tretjem mestu v skupini, le dva pa sta napredovala v sobotni polfinale. Dve mesti sta bili prosti še za najhitrejša po času, a so bili nekateri tekači v ostalih skupinah hitrejši, tako da je slovenski atlet končal na 14. mestu.

Še večjo smolo je imela Maruša Mišmaš v predteku na 1500 metrov, saj je kmalu po štartu po zapletu z eno od tekmovalk padla. Mišmaševa je sicer sprva ujela priključek, a ob tem izgubila veliko moči, tako da je kmalu popustila in s časom 4:27,45 končala na zadnjem mestu.

Edina predstavnica prvega dne v tehničnih disciplinah je bila Maja Bratkič, ki je v kvalifikacijah troskoka končala na zadnjem, 19. mestu. V prvem poizkusu je pristala pri skromih 11,49 metra, v preostalih dveh pa je dosegla enako daljavo, 12,99 metra.

V dopoldanskem delu prvega dne je v predteku že nastopila Marina Tomič, a ni navdušila. V teku na 60 m ovire je izpadla v prvem krogu kvalifikacij. Tekla je 8,34 sekunde in dosegla skupno 23., zadnji čas uvrščenih tekmovalk.

Podeljene prve medalje

Prvi dan so podelili tudi prve štiri komplete medalj. Srb Asmir Kolašinac je kroglo sunil 20,62 metra, kar je zadoščalo za zlato. Evropski dvoranski prvak v teku na 60 metrov z ovirami je postal Rus Sergej Šubenkov, ki je s časom 7,49 postavil najboljši izid sezone na svetu, v isti disciplini pa je pri dekletih slavila Turkinja Nevin Yanit.

S časom 7,89 je postavila najboljši izid sezone v evropi ter hkrati popravila turški rekord. Z vsemi petimi disciplinami so opravile mnogobojke, zmage pa se je veselila Francozinja Ida Antoinette Nana Djimou, ki je zbrala 4666 točk.

Ne spreglejte