Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
2. 8. 2015,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Renner

Nedelja, 2. 8. 2015, 19.53

8 let

Renner z rekordom do vstopnice za SP, do naslova tudi Ratejeva in Rudolf

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aktualni evropski prvak v skoku ob palici med mlajšimi člani Robert Renner je zmagal na balkanskem prvenstvu, s preskočenimi 565 centimetri pa popravil tudi lasten državni rekord.

Robert Renner tekme ni začel najbolj prepričljivo, saj je bil njegov prvi poskus na 520 centimetrih neuspešen. Letvico na tej višini je preskočil v drugem poskusu, podobno kot na višini 540 centimetrov.

Naslednja višina je znašala 565 centimetrov, kolikor znaša tudi norma za nastop v Pekingu, Celjan pa je bil uspešen že kar v prvem poskusu. S tem je popravil tudi lasten državni rekord iz leta 2013, ko je na dvoranskem mitingu v francoskem mestu Villeurbanne preskočil 562 centimetrov.

Drugo zmago drugega dne prvenstva, ki je potekalo v romunskem mestu Pitesti, je Sloveniji pritekel Žan Rudolf, prav tako potnik na svetovno prvenstvo, ki bo konec meseca potekalo v Pekingu. V taktičnem teku na 800 metrov je slavil s časom 1:50,10.

Slovenski uspeh pa je dopolnila še Martina Ratej z zmago v metu kopja. Slovenska rekorderka je orodje vrgla 59,19 metra in prepričljivo zmagala. "Vem, da sem fizično dobro pripravljena, vsi parametri kažejo na to. Sem se pa do danes tehnično zelo lovila in me veseli, da se rezultat dviguje pred največjo tekmo sezone. Razveseljuje me tudi naslov balkanske prvakinje," je sporočila Ratejeva.

"Pogoji na tekmi res niso bili dobri, zato je takšen rezultat še toliko bolj razveseljiv. Čez celotno tekmovanje je pihal veter, ki pa se je nenehno spreminjal in oteževal tekmovanje. Je pa Martina pokazala veliko dobrega, stvari, na katerih sva intenzivno delala na treningih zadnji mesec. Z optimizmom pričakujem prvenstvo v Pekingu," pa je dejal njen trener Andrej Hajnšek.

Maja Mihalinec je bila v vetrovni preizkušnji (-2,3 m/s) na 200 metrov s časom 23,28 tretja, Sabina Veit pa z desetinko počasnejšim časom četrta. Obe sta zaostali za tako želeno normo za SP, ki znaša 23,20. Na isti razdalji je bil med moškimi s časom 21,46 četrti tudi Jan Žumer. Maruša Mišmaš je v teku na 1500 metrov končala na petem mestu (4:22,19), Sonja Roman pa je v teku na 5000 metrov odstopila.

Ne spreglejte