Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
1. 9. 2010,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 17.21

8 let

Pred vrati SP v gorskih tekih na Veliki planini

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec tedna bo Kamnik gostil najboljše gorske tekače na svetu. Predstavniki rekordnih 39 držav se bodo pomerili v teku na Veliko planino.

Letošnje svetovno prvenstvo bo potekalo v kategoriji ''navkreber'', tekmovanje pa bo potekalo v štirih kategorijah. Mladinke bodo tekle na 4,5 km (430 m višinske razlike), mladinci in članice na 8,5 km (1035 m višinske razlike), člani pa na 12 km (1295 m višinske razlike). Skupni cilj za vse bo na Gradišču, ki je s 1660 metri najvišji vrh Velike planine. Trenutno je prijavljenih 51 mladink, 78 mladincev, 79 članic in 156 članov iz rekordnih 39 držav.

Papež: Vse je nared

''Za svetovno prvenstvo v gorskih tekih je vse nared. Največ težav smo imeli z nastanitvijo udeležencev, a smo skupaj s sosednjimi občinami uspeli rešiti vse probleme. Posebna zahvala gre številnim prostovoljcem, brez katerih naš projekt ne bi bil izvedljiv,'' je dejal direktor organizacijskega odbora Dušan Papež, ki je v preteklosti s svojo ekipo večkrat uspešno organiziral tudi tekmo svetovnega pokala, tek na Grintovec.

Letos je na isti progi že potekala generalka pred SP, tekma za domači pokal, kjer so slovenski tekmovalci že lahko spoznali strmine Velike planine. Najboljši čas je postavil najuspešnejši slovenski gorski tekač Mitja Kosovelj (1;03:37), ki se je zaradi prvenstva odpovedal maratonskemu nastopu na EP v Barceloni, a je imel smolo na pripravah na Pokljuki.

Okužba oslabila ekipo

Slovensko reprezentanco bo na domačem terenu zastopalo 17 tekačev in tekačic. ''Slovenija bo nastopila s popolno ekipo, ki se je avgusta pripravljala na Pokljuki. Žal sta se prav tam udarna člana naše reprezentance Mitja Kosovelj in Lucija Krkoč okužila s salmonelo. Njun nastop ni vprašljiv, a verjetno ne bosta dosegla izidov, ki sta jih sposobna. Član Peter Lamovec ima nekaj težav s hrbtom, v primeru, da ne ga ne bomo uspeli pripraviti za nastop, pa ga bo nadomestil Gašper Bregar. Dobro je pripravljena članica Mateja Kosovelj, računamo pa na odmeven rezultat mladinke Kaje Obidič, ki bi se lahko povsem približala najboljšim'' je razmere v slovenski reprezentanci predstavil predsednik Združenja za gorske teke pri AZS Tomo Šarf.

Slavnostno odprtje bo v soboto ob 18. uri na Glavnem trgu v Kamniku, tekmovalni del pa bo potekal v nedeljo. Mladinke in mladinci bodo štartali ob 10. uri, članice ob 10.45, člani pa ob 11.15. Na Glavnem trgu bo v nedeljo ob 18. uri tudi razglasitev rezultatov in podelitev medalj.

Ne spreglejte