SiolNET. Sportal Atletika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po odstopu v Berlinu se bo nekdanji rekorder poskušal oddolžiti v New Yorku

0

termometer

Wilson Kipsang NY 2015
Foto: Reuters

Wilson Kipsang, eden od najboljših maratoncev na svetu, je po odstopu na maratonu v Berlinu potrdil nastop na novembrskem maratonu v New Yorku, kjer se bo poskušal oddolžiti za neuspešen nastop v nemški prestolnici.

Wilson Kipsang, edini maratonec, ki se je v karieri že štirikrat spustil pod mejo 2;04, osebni rekord pa ima 2;03:13, kar je četrti najboljši izid sezone na svetu, bo nastopil na maratonu v New Yorku.

Newyorški maraton je največji na svetu in zadnji letošnji izmed velike šesterice (World Marathon Majors), med katere spadajo še tisti v Tokiu, Bostonu, Londonu, Berlinu in Chicagu.

Kenijec je septembra že nastopil v Berlinu, a je na 30. kilometru odstopil. "Po vodni postaji pred 30. kilometrom so se pojavile želodčne težave, zato sem moral odstopiti. Drugih težav nisem imel, zato sem se odločil, da nastopim v New Yorku, kjer sem v preteklosti že zmagal," je dejal 35-letni maratonec, ki je v Velikem jabolku slavil leta 2014: "Progo dobro poznam. Rekord proge je dosegljiv, svetovni rekord pač ne." Proga v New Yorku je namreč prezahtevna za rekordne dosežke.

Kipsang je letos enkrat že navdušil, saj je v Tokiu zmagal z izjemnim časom 2;03:58, kar je tudi rekord proge.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin