Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
16.19

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jan Petrač Žan Rudolf

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 16.19

6 let, 10 mesecev

Jan Petrač četrti, Žan Rudolf peti v Italiji

Petrač z osebnim rekordom četrti, Rudolf tik za njim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Jan Petrač, Žan Rudolf | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Jan Petrač je na atletskem mitingu v italijanskem Gavardu v teku na 800 m zasedel četrto mesto (1:47,15), slovenski rekorder Žan Rudolf pa je bil peti s časom 1:47,33 peti. Zmagal je Kenijec Job Kinyor (1:45,78).

Pred slovenskima tekmovalcema sta bila tokrat poleg zmagovalca Kinyorja še drugi Kenijec Alexander Sampao (1:46,86) in Abedin Mujezinović iz Bosne in Hercegovine (1:47,02).

"V vse boljši formi sem in sem zelo vesel, saj sem imel februarja in marca devet tednov težave zaradi poškodovane Ahilove tetive. Potem sem počasi lahko začel normalno trenirati in v zadnjem času tudi tekmovati. Imel sem še nekaj rezerve na tokratni tekmi, predvsem v zadnjih 100 metrih, ko sem se zaletel v tekmovalce pred sabo in sem moral pospešiti. Lovil sem tudi Rudolfa in ga na koncu tudi prehitel. To sicer ni nič posebnega, z Žanom se dobro razumeva in tudi skupaj trenirava, vendar pa sva na atletski stezi tekmeca. Želim si, da bi stopnjeval svoje dosežke tudi naprej," je povedal Petrač, ki bo v četrtek na diamantni ligi v Rimu v vlogi tekača za ritem in bo moral 1200 m preteči v času 2:55.

Odtekel osebni rekord danes na 800m v Gavardu 🇮🇹 1:47.15 👌🏼 Še malo do 1:46 😎😉 #Nike #JustDoIt

Posted by Jan Petrač on Sunday, 4 June 2017

"Zadovoljen sem. Še nikoli sezone, to je bila namreč moja prva prava tekma na 800 m v poletnem delu, nisem začel tako hitro, ponavadi sem tekel 1:48, 1:49. Poleg tega še nisem dobro občutil finiša, saj me je zadnje dni mučila nespečnost. Naslednjič bom tekel 9. junija v Franciji. Če bom tam tekel okrog 1:46 ali celo pod to mejo, bo moj naslednji miting v Velenju, če pa na naslednji tekmi ne bom dosegel zastavljenega cilja, pa bom pred na največjim slovenskim mitingom verjetno nastopil še na eni tekmi," je pojasnil Rudolf.

Član ljubljanskega Massa je prvič na 800 m sicer tekel 21. maja na ekipnem državnem prvenstvu v Celju z zanj skromnim izidom 1:51,00, vendar je bil tedaj zadovoljen, ker je po poškodbi vadba stekla v predvidenem ritmu. Poleg tega je nastopil le zaradi pogodbe, ki jo ima s klubom in zvezo. Trenira v Bussolengu v bližini Verone v skupini italijanskega trenerja Giannija Ghidinija, ki se ji je v tej sezoni pridružil tudi Petrač.

Ne spreglejte