SiolNET. Sportal Atletika
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Svetovno prvenstvo do 18 let (4. dan), Nairobi (Ken)

Pepelnakova šesta na svetu v troskoku, Zupančeva v skoku ob palici, Kordež v šprinterskem finalu

0,30

termometer

Mladi slovenski atleti na svetovnem prvenstvu do 18 let v Keniji še naprej nizajo odlične nastope. Četrti dan je Eva Pepelnak v finalu troskoka osvojila šesto mesto, šesta je bila tudi Lara Zupanc v finalu skoka ob palici. Mitja Kordež se je prebil v finale teka na 200 metrov.

Eva Pepelnak med finalnim nastopom. Eva Pepelnak med finalnim nastopom. Foto: Getty Images

Eva Pepelnak je v finalu skočila 12,79 metra, kar je zadoščalo za končno šesto mesto. Zmagala je Kitajka Qiujiao Tan (13,64 m). Šesta je bila v finalu skoka ob palici tudi Lara Zupanc, ki je preskočila 390 centimetrov. V finalu meta kladiva je nastopila Lina Čater, ki je z 58,70 metra končala na 11. mestu.

S tekmovanjem so končale tudi sedmerobojke. Lara Krnc je osvojila sedmo mesto, v sedmih disciplinah pa je zbrala 5243 točk.

Kordež med osmimi najhitrejšimi šprinterju na svetu

V polfinalu teka na 200 metrov je bil uspešen Mitja Kordež. V drugi polfinalni skupini je sicer osvojil peto mesto, a se je izkazalo, da je bila ta skupina precej hitrejša od prve, tako da sta se poleg najhitrejših treh v finale prebila še dva šprinterja po času. Med njima je bil tudi naš Kordež, ki je s časom 21,66 postavil tudi osebni rekord.

Mitja Kordež bo nastopil v finalu teka na 200 metrov. Mitja Kordež bo nastopil v finalu teka na 200 metrov. Foto: Getty Images

Med dekleti je v polfinalu teka na 200 metrov nastopila Tami Ščančar, ki pa je bila s časom 24,68 prepočasna za finale. Ščančarjeva je na prvenstvu že osvojila peto mesto v teku na 100 metrov.

Zoja Šušteršič je nastopila v kvalifikacijah meta kopja, a se z dosežkom 46,81 metra ni prebila v finale. Ta se je za dve stotinki sekunde izmuznil tudi Niki Glojnarič v teku na 100 metrov z ovirami. Slovenska predstavnica je bila s časom 13,58 četrta v svoji predtekmovalni skupini.

Ta južnoafriški mladenič je preskočil kar 224 centimetrov. Ta južnoafriški mladenič je preskočil kar 224 centimetrov. Foto: Getty Images

V finalu moškega skoka v višino je Breyton Poole preskočil kar 224 centimetrov, kar ni uspelo še nikomur v njegovi starostni kategoriji. Južnoafričan je zasluženo osvojil zlato medaljo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 322
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin