Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
15. 7. 2017,
17.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Nairobi 2017

Sobota, 15. 7. 2017, 17.52

6 let, 6 mesecev

Svetovno prvenstvo do 18 let (4. dan), Nairobi (Ken)

Pepelnakova šesta na svetu v troskoku, Zupančeva v skoku ob palici, Kordež v šprinterskem finalu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Mladi slovenski atleti na svetovnem prvenstvu do 18 let v Keniji še naprej nizajo odlične nastope. Četrti dan je Eva Pepelnak v finalu troskoka osvojila šesto mesto, šesta je bila tudi Lara Zupanc v finalu skoka ob palici. Mitja Kordež se je prebil v finale teka na 200 metrov.

Eva Pepelnak med finalnim nastopom. | Foto: Getty Images Eva Pepelnak med finalnim nastopom. Foto: Getty Images

Eva Pepelnak je v finalu skočila 12,79 metra, kar je zadoščalo za končno šesto mesto. Zmagala je Kitajka Qiujiao Tan (13,64 m). Šesta je bila v finalu skoka ob palici tudi Lara Zupanc, ki je preskočila 390 centimetrov. V finalu meta kladiva je nastopila Lina Čater, ki je z 58,70 metra končala na 11. mestu.

S tekmovanjem so končale tudi sedmerobojke. Lara Krnc je osvojila sedmo mesto, v sedmih disciplinah pa je zbrala 5243 točk.

Kordež med osmimi najhitrejšimi šprinterju na svetu

V polfinalu teka na 200 metrov je bil uspešen Mitja Kordež. V drugi polfinalni skupini je sicer osvojil peto mesto, a se je izkazalo, da je bila ta skupina precej hitrejša od prve, tako da sta se poleg najhitrejših treh v finale prebila še dva šprinterja po času. Med njima je bil tudi naš Kordež, ki je s časom 21,66 postavil tudi osebni rekord.

Mitja Kordež bo nastopil v finalu teka na 200 metrov. | Foto: Getty Images Mitja Kordež bo nastopil v finalu teka na 200 metrov. Foto: Getty Images

Med dekleti je v polfinalu teka na 200 metrov nastopila Tami Ščančar, ki pa je bila s časom 24,68 prepočasna za finale. Ščančarjeva je na prvenstvu že osvojila peto mesto v teku na 100 metrov.

Zoja Šušteršič je nastopila v kvalifikacijah meta kopja, a se z dosežkom 46,81 metra ni prebila v finale. Ta se je za dve stotinki sekunde izmuznil tudi Niki Glojnarič v teku na 100 metrov z ovirami. Slovenska predstavnica je bila s časom 13,58 četrta v svoji predtekmovalni skupini.

Ta južnoafriški mladenič je preskočil kar 224 centimetrov. | Foto: Getty Images Ta južnoafriški mladenič je preskočil kar 224 centimetrov. Foto: Getty Images

V finalu moškega skoka v višino je Breyton Poole preskočil kar 224 centimetrov, kar ni uspelo še nikomur v njegovi starostni kategoriji. Južnoafričan je zasluženo osvojil zlato medaljo.

Ne spreglejte