Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
15.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Martina Ratej met kopja Zürich evropsko prvenstvo

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 15.31

8 let

"Nikogar ne podcenjujem, treba bo iti na polno"

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Glede na letošnje rezultate je Martina Ratej najmočnejše orožje slovenske reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu v Zürichu.

Martina Ratej je v letošnji sezoni prikazala serijo odličnih dosežkov. Že v začetku maja je v Dohi dosegla prvo slovensko zmago na mitingih diamantne lige, tej pa je dodala še tri druga mesta v Rimu, Lozani in Monaku. Zmagala je tudi na domačem mitingu v Velenju in se državnemu rekordu približala na vsega dober meter.

"O preteklih prvenstvih ne razmišljam in upam, da se ne bodo pojavile kakšne slabe misli na to temo. Na zadnjem prvenstvu sem kvalifikacije vzela preveč ležerno. Te napake ne bom ponovila. Vem, da so prvi korak kvalifikacije, ki ne bodo lahke. Pričakujem, da bo temperatura okoli 15 stopinj, zato se bo treba potruditi, saj sem vajena trenirati v precej višjih temperaturah," o kvalifikacijah, ki jo čakajo že prvi dan prvenstva (torek ob 12.16), razmišlja Ratejeva.

Cilj je met prek 65 metrov

Finale meta kopja bo v četrtek, skoraj ni dvoma, da ne bi v njem gledali tudi slovenske predstavnice. "Cilj v finalu je met prek 65 metrov, kar bi zagotovo pomenilo dobro uvrstitev, ali bo dovolj za medaljo, pa bomo videli po tekmi. V Zürichu so tekmovalke, ki so tega sposobne. Barbora Špotakova je razred zase in vem, da bo dobro pripravljena, a tudi preostalih ne podcenjujem. Linda Stahl zna presenetiti na velikih tekmah in še nekatere imajo določene boljše rezultate kot jaz. Sama bom šla na polno. Ne bom taktizirala. Met okoli 63 metrov mi nič ne pomeni, želim doseči daljavo, ki sem jo sposobna," je odločena 32-letna Konjičanka, ki je lani osvojila zlato na mediteranskih igrah, medalje z največjih tekmovanj pa še nima. Bomo po četrtkovem večeru govorili drugače?

Ne spreglejte