Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
6. 8. 2015,
18.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Valerie Adams

Četrtek, 6. 8. 2015, 18.32

6 let, 7 mesecev

Najboljša atletinja lanske sezone ne bo branila naslova

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novozelandka Valerie Adams, najboljša atletinja lanske sezone, na svetovnem prvenstvu v Pekingu ne bo branila naslova v suvanju krogle.

Dvakratna olimpijska prvakinja in edina štirikratna zaporedna svetovna prvakinja na svetu se je letos na tekmovališča vrnila po lanski operaciji komolca in rame, njena pripravljenost pa še ni na ravni, da bi se bojevala za zlato, zato je nastop v Pekingu odpovedala.

Adamsova je letos prvič po operaciji nastopila na mitingu diamantne lige v Parizu in doživela prvi poraz po letu 2010, s tem pa se je končal tudi njen zmagovalni niz. Pred tem je zmagala 56-krat zapored.

"Želim nam povedati, da ne bom nastopila na svetovnem prvenstvu v Pekingu. O tem sem dolgo razmišljala in vem, da je to pravilna odločitev. Vsi, ki me poznate, veste, kako tekmovalna sem in kako rada tekmujem v črnem reprezentančnem dresu. Za mano je težka vrnitev, a sem vesela, da sem poskusila že letos in s tem povečala motivacijo za olimpijske igre prihodnje leto, ki so moj glavni cilj," je prek Instangrama sporočila 30-letna Novozelandka.

Today I want to inform you all that I won't be attending the World Championships in Beijing. I have thought about this long and hard and know it's the right thing to do. For all those that know me, know how competitive I am and how much I love competing in the black singlet. This has been a tough come back but I'm glad I made an attempt this season as it has just boosted my motivation more for the Olympics which has always been the main focus. Deep down this is not easy but I'm a realist and know I'm not ready just yet and I still have stuff to work and it's been a challenge since my surgery on my elbow especially as it has/ is taking more time then I thought it would... But that's life and I must roll with the punches and deal to this sucker. My right knee also needs some tender loving physical care and that will be attended to as soon as I hit NZ soil.... But all in all I want to take this time to thank you all for the continued belief and support throughout my career especially in the last 10 months. No one said it would be easy but I'm a willing participant and will continue to fight and work towards defending my tittle in Rio 2016. 🇧🇷🙏🏻💪🏽🇳🇿 #TeamAdams #RoadToRio #LetsGo #JourneyStartsNow

A photo posted by Valerie Adams (@valerieadams84) on

Ne spreglejte