Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
26. 2. 2016,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Valerie Adams

Petek, 26. 2. 2016, 17.21

8 let

Po operaciji in ponesrečeni lanski sezoni se orjakinja spet vrača

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Štirikratna svetovna prvakinja v suvanju krogle Valerie Adams je zmagala na domačem mitingu na Novi Zelandiji. Z nastopom je dala vedeti, da želi nazaj na pota stare slave.

Novozelandka Valerie Adams je najboljša tekmovalka v suvanju krogle v zgodovini atletike. Kar 193 centimetrov visoka orjakinja je štirikratna svetovna prvakinja in dvakratna olimpijska prvakinja, letos v Riu de Janeiru pa bo napadala tretji zaporedni olimpijski naslov.

Zaradi operacije ponesrečena lanska sezona

Adamsova je konec sezone 2014 operirala komolec in ramo, a se je že v sezoni 2015 vrnila na tekmovališča. Njeni nastopi so bili le bleda senca tistega, kar zna, na mitingu diamantne lige v Parizu pa je doživela prvi poraz po letu 2010, s čimer se je končal tudi njen zmagovalni niz. Pred tem je zmagala 56-krat zapored. Zaradi slabše forme je odpovedala nastop na svetovnem prvenstvu v Pekingu, kjer bi lovila peti zaporedni naslov svetovne prvakinje.

Letošnjo sezono začela z zmago

Medtem ko po Evropi atleti in atletinje tekmujejo predvsem v dvoranah, pa je na južni polobli, kjer leži tudi Nova Zelandija, prav prijetno toplo. Miting v Aucklandu je potekal v poletnih temperaturah.

Adamsova je zmagala s sunkom, dolgim 18,85 metra, kar je boljši izid, kot ga je dosegla na štirih tekmah lanske sezone, še vedno pa je to daleč od njenih najboljših dosežkov. ''Nisem zadovoljna, a to moram sprejeti. Po vsem, kar se je zgodilo lani, sem zadovoljna, da sem tukaj, dosežek pa je boljši od vseh lanskih. Na ogrevanju sem se počutila odlično, na tekmi pa sem metala preveč na silo. Rehabilitacija po poškodbi je bila mučna, a sem vesela, da je potekala v lanski in ne letošnji sezoni,'' je po zmagi dejala 31-letna atletinja, ki pravi, da posledic operacije ne čuti več.

Naslednja tekma jo čaka že prihodnji teden, ko se bodo Novozelandci merili za državne naslove, v načrtu pa ima tudi nastop na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Portlandu, kjer bo branila naslov iz Sopota. V svoji vitrini ima namreč tudi tri zlate medalje s svetovnih dvoranskih prvenstev.

Ne spreglejte