Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 10. 2011,
21.06

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Daneja Grandovec cestni tek

Nedelja, 16. 10. 2011, 21.06

2 leti, 7 mesecev

Kastelic in Grandovčeva prvaka v cestnem teku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Slovenj Gradcu je potekalo odprto državno prvenstvo v cestnem teku na 10 kilometrov. V članski kategoriji sta si naslova pritekla Peter Kastelic (AK Domžale) in Daneja Grandovec (AD Štajerska).

Državno prvenstvo v cestnem teku je hkrati štelo za štajersko-koroški tekaški pokal, še pred glavnim tekom na 10 kilometrov pa so se pomerili osnovnošolci in srednješolci, ki so imeli prav tako državno prvenstvo. Udeležba pri šolarjih je bila kar precejšnja, tako da so se teki zavlekli, štart glavnega teka pa je organizator moral prestaviti za pol ure, a je to nekoliko nesrečno izvedel, saj je novico sporočil šele 10 minut pred štartom, ko so bili vsi tekači že ogreti. Tako so morali ogrevanje še nekoliko podaljšati, saj temperatura ni presegala 10 stopinj Celzija, tako da stanje na mrazu ni prišlo v poštev. Ob 12.30, ko so se pokazali tudi prvi sončni žarki, se je začelo zares.

Jereb pred vsemi člani

Že po prvem od štirih 2500 metrov dolgih krogih se je izoblikovala skupina sedmih tekačev, ki pa se je po drugem krogu že skrčila na tri tekače. Vodil je ves čas Riko Novak, sledila pa sta mu mladinec Urban Jereb in Peter Kastelic. Trojka je prišla skupaj vse do 500 metrov pred ciljem, ko je potegnil Jereb in si do cilja – črto je prečkal v času 31:13 - pritekel pet sekund prednosti pred Kastelicem (31:18), ki je postal državni prvak med člani, medtem ko je absolutni zmagovalec Jereb ta naslov osvojil med starejšimi mladinci. Slednji bo prihodnji teden v Ljubljani napadal starejše mladinski državni rekord v polmaratonu, ki znaša 1;09:45. Srebro med člani je osvojil Novak (31:26), tretji pa je bil Tomaž Pliberšek (32:42).

Med dekleti je bila brez konkurence Daneja Grandovec, ki je progo pretekla v času 37:17. Druga v absolutni razvrstitvi je bila Andreja Žagar (41:10), ki se je veselila naslova državne prvakinje med starejšimi mladinkami, med članicami pa je bila srebrna Petra Race (41:22), bronasta pa Bernarda Ivančič (42:49).

Desetkilometrsko progo je preteklo 80 tekačev in 37 tekačic, med katerimi je tekla tudi 77-letna Kazimira Lužnik, redna udeleženka rekreativnih tekaških prireditev, ki bo prihodnji konec tedna nastopila tudi na polmaratonu v Ljubljani.

Fotoutrinki iz Slovenj Gradca:







Ne spreglejte