SiolNET. Sportal Atletika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je v življenjski formi, a mu nagaja astma

4

termometer

Slovenski rekorder v teku na 800 metrov Žan Rudolf je pred dnevi na mitingu v Velenju zasedel šele deveto mesto (1:47,95), a to ni odraz njegove trenutne pripravljenosti.

Žan Rudolf ima na velenjski miting lepe spomine. Leta 2012 je namreč na štadionu Ob jezeru zmagal v močni konkurenci ter s časom 1:46,79 postavil državni rekord. Lani ga v Velenju ni bilo, saj so mu vso sezono nagajale poškodbe. Letos je spet tisti pravi "turbo Rudi", a je imel v dneh pred tekmo kar nekaj težav z zdravjem, tako da se je šele zadnji dan odločil, da bo nastopil.

"Imel sem res veliko željo po nastopu, saj sem bil dolgo odsoten. Še dan pred tekmo sem mislil, da ne bo šlo, vendar sem bil tako trmast in si rekel, da moram poskusiti. Tudi pred veliko tekmo bo kdaj prišel dan, ko bom v zelo slabem stanju," je po nastopu vidno izčrpan razlagal 21-letni tekač, ki je zelo hitro začel, v prvem krogu tekel le za narekovalcem tempa, po 400 metrih pa prevzel vodstvo in vodil do začetka zadnje krivine. Rudolfu, ki je znan po odličnem finišu, je tokrat bolezen vzela preveč moči in prav ob koncu ni bil kos tekmecem: "Prvič v življenju sem se iztrošil do konca, tako da zdaj vem, kakšen občutek je to. Sem pa zelo vesel, da sem pritekel do cilja." Ljubljančan je bil tako izmučen, da je v cilju potreboval tudi pomoč zdravniške službe.

Letos brez poškodb, le težave z astmo

"Od tretjega leta imam astmo. Do zdaj sem jo lepo vodil, zadnje čase pa so zdravila prešibka. Na evropskem ekipnem prvenstvu v Talinu je bilo mrzlo, deževno in vetrovno, tako da so se mi dihala nekoliko vnela. Vesel sem, da nimam poškodb mišic in sklepov, upam, da hitro minejo tudi težave z astmo," je razložil Rudolf, ki največ pričakuje od evropskega prvenstva, to bo avgusta v Zürichu.

"Glavni cilj je evropsko prvenstvo. Verjamem, da sem letos pripravljen 800 metrov preteči pod 1:46. Tudi kontrolni tek na treningu je to pokazal, tako da bom letos še dober. Rad bi izboljšal dosežek izpred dveh let, ko sem se ustavil v polfinalu. Če bo forma pravilno tempirana in bom zdrav, potem je tiha želja finale."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin