Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
13. 12. 2015,
12.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kros evropsko prvenstvo Maruša Mišmaš

Nedelja, 13. 12. 2015, 12.15

8 let

Evropska naslova naturaliziranima tekačema, Mišmaševi se ni izšlo po željah

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ena najobetavnejših slovenskih atletinj Maruša Mišmaš je na evropskem prvenstvu v krosu v francoskem Hyeresu osvojila 15. mesto v kategoriji mlajših članic.

Maruša Mišmaš, glavni adut slovenske reprezentance na francoski obali, je v kategoriji mlajših članic, ki so se pomerile na razgibani šestkilometrski progi, polni umetnih hribčkov in preprek, pogumno začela in se do polovice držala vodilne skupine.

Težave so se začele, ko je ritem pospešila Belgijka Lousie Carton, ki je močno razredčila vodilno skupino, v kateri je ostalo le še pet tekačic, med njimi pa ni bilo 21-letne Grosupeljčanke, ki je do cilja izgubila še nekaj mest in končala na še vedno solidnem 15. mestu. Zmagala je Belgijka Cartonova, pred Nizozemko Jip Vastenburg, obe sta dosegli isti čas, s tremi sekundami zaostanka pa je v cilj pritekla Srbkinja Amela Terzić. Mišmaševa, ki je bila lani 11., leta 2013 pa je med mladinkami osvojila bron, je za zmagovalko zaostala 39 sekund.

Evropska naslova naturaliziranemu Turku in Nizozemki

Vrhunca dneva sta bila obračuna v članskih kategorijah. Pri moških, ki so se pomerili na desetkilometrski progi, je slavil Kenijec, ki teče za reprezentanco Turčije, Ali Kaya. Komaj 21-letni tekač je pred dvema letoma slavil še v mladinski kategoriji, zdaj pa se lahko pohvali tudi z naslovom med člani. Glede na starost, bi lahko nastopal v kategoriji mlajših članov, a je zaradi prestiža, ki ga nudi članski naslov, nastopil v absolutni kategoriji. Podobno je storil že lani, ko je v Bolgariji osvojil srebro. Kaya je tudi aktualni evropski dvoranski prvak v teku na 3000 metrov. Srebro je osvojil naturalizirani Španec Alemayehu Bezabeh, ki je dvakrat (2009 in 2013) že postal evropski prvak, bron pa njegov rojak Adel Mechaal.

Slovenski predstavnik Rok Puhar je osvojil 60. mesto.

Med članicami je bila najhitrejša Sifan Hassan. Etiopijka, ki tekmuje za Nizozemsko, je aktualna evropska prvakinja v teku na 1500 metrov na prostem in v dvorani, na letošnjem svetovnem prvenstvu pa je v isti disciplini osvojila bron. Hassanova ni imela prave konkurence in je vodila od štarta do cilja.

Ostali slovenski predstavniki pričakovano niso mešali štren pri vrhu. Domen Hafner je med mlajšimi člani, kjer je slavil Britanec Jonathan Davies, osvojil 61. mesto, v mladinski konkurenci je bil Jan Kokalj 72., Eva Skaza pa 75.

Ne spreglejte