SiolNET. Sportal Atletika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Atletska zveza med atlete v olimpijskem letu razdelila 215 tisočakov

0

termometer

Na sedežu Atletske zveze Slovenije (AZS) so najboljši slovenski atleti podpisali pogodbe za leto 2016. V letošnjem letu bo atletom namenjenih 215 tisoč evrov, kar je 20 odstotkov več kot lani.

Letošnje atletsko leto bo postreglo s tremi velikimi tekmovanji, na katerih bodo poskušali vidno vlogo imeti tudi slovenski atleti. Že čez slab mesec bo na sporedu dvoransko svetovno prvenstvo v Portlandu (17.–20. marec), kjer bo nastopila trojica slovenskih atletov, za evropsko prvenstvo v Amsterdamu (6.–10. julij) ima norme izpolnjene že 13 atletov, vrhunec sezone pa bodo olimpijske igre v Riu de Janeiru, kjer je med kandidati Olimpijskega komiteja tudi 14 slovenskih atletov. Devet med njimi jih že ima norme.

"Atleti in atletinje s tem dobivajo boljše pogoje"

"Današnji dan bi označil kot izjemnega za slovensko atletiko, predstavlja pa lep uvod v pomembno olimpijsko sezono. Vesel sem, da bomo priča podpisu pogodb z glavnimi tvorci slovenskih atletskih uspehov – našimi najuspešnejšimi atleti, njihovimi trenerji in predsedniki klubov. Skupaj in v tvornem sodelovanju z v prvi vrsti strokovnim svetom, atleti in svetom atletov nam je letos uspelo že v februarju dokončati odgovorno delo," je ob tem izjavil novi predsednik AZS Roman Dobnikar, ki je dodal: "To je ogledalo profesionalnega pristopa, zavzetosti in konstruktivnega dialoga, torej nove prakse v slovenski atletiki, ki se je v tej ključni situaciji izkazala za zelo pozitivno. Naši atleti in atletinje s tem dobivajo boljše pogoje, da se v miru pripravljajo na atletsko leto 2016 in se lahko osredotočajo na doseganje čim boljših rezultatov v eni od sezon, ki bo ključna za prihodnost kraljice športov v Sloveniji."

Sredstva, ki jih AZS namenja za pogodbe in priprave, letos znašajo 215 tisoč evrov, kar je več kot je bilo načrtovano v lanskem letu. Pogodbe za leto 2016 je podpisalo 25 atletinj in atletov, v mladi selekciji je pa je 38 atletinj in atletov. Potnike na prvenstva in mednarodna tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah AZS podpira s pripravami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin