Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2017,
15.37

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Kevin Spacey spolno nadlegovanje Hollywood

Sobota, 4. 11. 2017, 15.37

6 let, 5 mesecev

Netflix odpustil Kevina Spaceyja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Kevin Spacey | Foto Reuters

Foto: Reuters

Največji svetovni ponudnik naročniških filmov in serij Netflix je v petek v luči obtožb zaradi spolnega nadlegovanja odpustil igralca Kevina Spaceyja.

Za ta korak so se odločili, ker naj ne bi želeli sodelovati pri snemanju priljubljene serije Hiša kart, če bo Spacey še vedno del igralske zasedbe. Prav tako ne bodo izdali njegovega filma Gore. Predstavniki Netflixa bodo zdaj skupaj s produkcijskim podjetjem serije preučili možnosti nadaljnjega sodelovanja.

Spaceyja je sicer nespodobnega ravnanja in spolnega nadlegovanja mlajših moških članov zasedbe obtožilo osem nekdanjih in zdajšnjih članov igralske zasedbe. Menijo, da je Spacey s svojimi dejanji ustvaril neznosno delovno okolje.

Pravi, da se incidenta ne spomni

Ne gre pa za osamljeni primer spolnega nadlegovanja ameriškega igralca. Britanska policija ga namreč preiskuje v zvezi z napadom leta 2008. Obtožen je poskusa posilstva 15-letnika in 14-letnika.

Na prvo obtožbo spolnega nadlegovanja igralca Anthonyja Rappa se je Spacey odzval z ogorčenjem. Kot je dejal, se incidenta ne spominja.

Val obtožb zaradi spolnega nadlegovanja zajel tudi politiko
V Avstriji je danes zaradi obtožb spolnega nadlegovanja odstopil vodja Liste Pilz in soustanovitelj stranke Zelenih Peter Pilz. Politika je sodelavka Evropske ljudske stranke obtožila nadlegovanja med Evropskim forumom Alpbach leta 2013. Pilz je že sporočil, da ne bo zasedel svojega poslanskega sedeža, na katerega je bil izvoljen na nedavnih parlamentarnih volitvah.

Kot so v petek poročali britanski mediji, je konservativna stranka zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju začasno suspendirala svojega poslanca iz okrožja Dover Charlieja Elphickeja, ki pa vsakršne očitke zavrača.

Zaradi enakih obtožb je v sredo odstopil britanski minister za obrambo Michael Fallon. Kot je dejal, je odstopil, ker s svojimi dejanji ni zadostil visokim standardom oboroženih sil, ki jih je predstavljal. Dodal je, da kar je bilo "sprejemljivo pred 15 ali desetimi leti, nedvomno ni sprejemljivo zdaj".
Ne spreglejte