SiolNET. Slavni
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Melania noče držati Donalda za roko?

10

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsednik ZDA Donald Trump in njegova žena Melania sta prispela v Rim, ob sestopanju z letala pa je, kot kaže, Slovenka ponovno zavrnila roko svojega moža.


Preberite še:
Zakonca Trump pri papežu Frančišku #foto


Ob prihodu Trumpa, ki je na svoji prvi poti v tujini v vlogi predsednika ZDA, in Melanie v Izrael, kamor sta pred dnevi pripotovala iz Savdske Arabije, se je pojavil posnetek, na katerem se zdi, da je Sevničanka odbila roko moža, ko ji je ta hotel seči v dlan, da bi se z roko v roki sprehodila do svojih gostiteljev. Posnetek je postal viralen in še prilil olja na ogenj govoricam, da Melania ni srečna niti v zakonu niti v vlogi prve dame ZDA.

Iz Izraela je nato prvi par ZDA odletel v italijansko prestolnico, kjer se bo Trump danes srečal tudi s papežem Frančiškom, zgodba iz Izraela pa se je, sodeč po posnetku, ki je začel krožiti po spletu, ponovila: Melania je ponovno zavrnila moža, ko jo je ta hotel prijeti za roko.

Ali je Melania res zavrnila moževo roko ali pa je šlo le za naključje, lahko presodite po ogledu spodnjega videoposnetka.

Drugače pa je bilo, ko sta zakonca Trump zapuščala Izrael. Na letališču Ben Gurion v Tel Avivu sta se na poti do letala, ki ju je popeljalo proti Rimu, trdno držala za roke.

melania trump, donald trump | Foto: Reuters Foto: Reuters

V Vatikanu so se Donald in Melania ter njegova hči Ivanka srečali s papežem Frančiškom, ki se je skupaj s prvo damo ZDA pošalil na račun prehranjevalnih navad Trumpa. "Kaj mu dajete jesti, potico?" je Frančišek po rokovanju v španščini vprašal Melanio, ki je za obisk v Vatikanu izbrala črno obleko in črno tančico, ter s tem nakazal, da pozna njene slovenske korenine. Sevničanka pa mu je, ko so ji prevedli vprašanje, odgovorila: "Pico? Da."

Kasneje je nastala zmeda, ali sta se pogovarjala o pici ali slovenski potici. Bela hiša je sporočila, da sta oba govorila o potici, da pa je Melania besedo izgovorila tako hitro, da je bilo slišati kot "pica".

Vir v Vatikanu je pojasnil, da za zdaj dileme ne morejo razjasniti, da pa je Frančišek ljubitelj slovenske potice in da vedno povpraša po tej orehovi sladici, ko se sestane s kom iz Slovenije.STA

Melania Trump se je srečala s kardinalom Rodetom

Kardinal Franc Rode, slovenski veleposlanik pri Vatikanu Tomaž Kunstelj in kardinalov tajnik Matej Pavlič so se danes srečali z ameriško prvo damo Melanio Trump v Vili Taverna, rezidenci ameriškega veleposlanika v Italiji, je poročalo slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Melania se je v Vatikanu mudila v okviru uradnega obiska svojega soproga Donalda Trumpa, med katerim ju je na zasebni avdienci sprejel tudi papež Frančišek. Srečanje v Vili Taverna pa je potekalo po njenem obisku otroške bolnišnice Bambino Gesu.

Kardinal Rode je po srečanju za Radio Vatikan povedal, da jim je povedala, da ima s srečanja s papežem zelo lepe vtise. Dejala je, da "da je bil sveti oče zelo sproščen in jo je vprašal, če možu postreže včasih tudi s slovensko potico. Rekla je, da ima rada potico. Na vprašanje pa pravzaprav ni odgovorila".

Kardinal Franc Rode je po srečanju s prvo damo ZDA dejal, da so se srečali "z zelo dostojanstveno, elegantno in hkrati preprosto damo, ki se zaveda svojih odgovornosti in je vseeno zelo, zelo preprosta in prijazna". | Foto: Matej Leskovšek Kardinal Franc Rode je po srečanju s prvo damo ZDA dejal, da so se srečali "z zelo dostojanstveno, elegantno in hkrati preprosto damo, ki se zaveda svojih odgovornosti in je vseeno zelo, zelo preprosta in prijazna". Foto: Matej Leskovšek

Po mnenju Rodeta je zanimivo, da je prinesla s seboj svoj osebni rožni venec in prosila svetega očeta, da ga blagoslovi. "Torej ... 'prva dama Amerike' moli rožni venec. Se vidi, da je najlepše, kar je odnesla iz Slovenije ohranila tudi v Ameriki," je ocenil Rode.

Na vprašanje, kako se se počuti v tej svoji novi vlogi prve dame ZDA, pa je rekla, da izvršuje svoje obveznosti in da se zaveda svojih odgovornosti ter skuša stati ob strani svojemu možu, da pa je ob vsem tem najprej mama. "Mama svojega enajstletnega sina Barona, ki raste in bo kmalu večji od mame," je dodala.

Na vprašanje, če zna Baron slovensko, pa je odgovorila "Seveda, seveda. S starimi starši, z dedkom in babico, ki živita v New Yorku govorijo vedno slovensko. Sin se bo, ko bo končal šolsko leto, preselil iz New Yorka v Washington in tam ima že prijatelje."

Kardinal jo je še vprašal, ali je obisk Slovenije mogoč. Odgovorila je, da je obisk v načrtu. "Z veseljem bi obiskala Slovenijo, vendar je sedaj toliko obveznosti, da ne moremo še načrtovati kaj takega. Samo čas bo potrebno najti in bom prišla," je še dejala po navedbah Rodeta.

Na vprašanje glede vtisa o njen, pa je kardinal Rode dejal, da so se srečali "z zelo dostojanstveno, elegantno in hkrati preprosto damo, ki se zaveda svojih odgovornosti in je vseeno zelo, zelo preprosta in prijazna". Po njegovih besedah ji je rekel, da je veliko naredila za Slovenijo, "veliko in ponosni smo na vas". Rekla je: "To gre v zgodovino". Dejal ji je tudi, da jo je Bog hotel na tem mestu ter ji za konec še nekaj prišepnil, kaj, pa Radiu Vatikan ni želel povedati.

STA 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 54
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin