Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2014,
19.53

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

dobrodelna tekma Robert Ciglenečki cerebralna paraliza Olimpija Jesenice

Četrtek, 6. 3. 2014, 19.53

4 leta, 6 mesecev

"Vsak športnik, ki ve, da lahko pomaga otroku, bi se odzval"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekoč večni hokejski tekmeci so združili moči in podprli idejo o pomoči otrokom s cerebralno paralizo, ki jo bodo uresničili na večerni dobrodelni tekmi, katere pobudnik je Robert Ciglenečki.

"Če športnik ve, da lahko vsaj nekoliko pomaga otrokom, nima pomisleka, da se ne bi udeležil takšnega dogodka," so besede nekdanjega legendarnega hokejista Olimpije Roberta Ciglenečkega, enega od pobudnikov večerne dobrodelne tekme v Dvorani Tivoli. Ledeno ploskev ljubljanske dvorane bosta namreč ob 20.30 zavzeli rdeča in zelena barva, nekdaj veliki nasprotniki pa bodo oživili čar starih večnih derbijev. In to za dober namen. Za junaške otroke, ki se soočajo s cerebralno paralizo.

Oba tabora pripravljena sodelovati

Šport in dobrodelnost si bosta podala roki in z denarjem od prodanih vstopnic pomagala fundaciji Jakec in čarobna lučka, katere dolgoročni cilj je ustanovitev terapevtskega centra, ki bo s celostnim pristopom zadovoljeval vse potrebe otrok s cerebralno paralizo. Jakec je skoraj triletni otrok, pri katerem so zdravniki potrdili IV. stopnjo cerebralne paralize, njegova starša, oče je nekdaj igral hokej, v katerega je še vedno vpet, pa mu poskušata omogočiti napredek. Prav od tu izhaja ideja o športno-humanitarnem dogodku.

"Ideja se je porodila, ko sva se z Jakčevim očetom pogovarjala o možnostih, da bi mu pomagal pripraviti dvorano za dobrodelni glasbeni koncert, ki bo aprila. Takrat sem začel razmišljati, da bi morda tudi v okviru hokeja lahko kako pomagali fundaciji. Prišla je ideja, da bi, glede na reprezentančne uspehe hokeja v tem letu, lahko naredili resnično en pozitiven dobrodelni dogodek. In pri tem bi lahko obudili ekipo iz tistih lepih časov, ko so bile dvorane polne," se spominja Ciglenečki, ki je hitro stopil v akcijo in naletel na odličen odziv: "Kontaktiral sem svoje nekdanje soigralce in nasprotnike, ki so bili takoj pripravljeni sodelovati, tako da smo se hitro dogovorili za to hokejsko humanitarno srečanje."

Vsak športnik, ki ve, da lahko pomaga, bi se odzval

Udeležbo so potrdili številni ljubljenci jeseniškega in ljubljanskega občinstva. Med mnogo velikimi imeni slovenskega hokeja se bodo predstavili selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar, 72-letni Albin Felc, Andrej Razinger, Ivo Jan, Miha Rebolj, Marjan Gorenc, Tomaž Vnuk, Nik Zupančič, Dejan Kontrec, Bojan Zajc … Množičen odziv hokejskih akterjev večnih derbijev 39-letnika ni presenetil: "Presenečen nisem bil, saj je vedno, ko je zraven dobrodelna nota, povsem človeško, da se odzoveš, če je to le mogoče. Mislim, da bi se odzval vsak športnik, ki ve, da lahko pomaga – sploh pri tako dobrem namenu –, in ki ve, da je mogoče pomagati otrokom, da bodo nekoč lahko bolj samostojni."

Z eno samo dobrodelno tekmo težav ljudi s cerebralno paralizo še zdaleč ne bodo rešili. Tega se dobro zavedajo, a kot pravi naš sogovornik, ki je prepričan, da je v športu še veliko manevrskega prostora za tovrstne prireditve, je to dober začetek: "Ta tekma bi lahko bila dobra iztočnica za trajno pomoč podobnim fundacijam, kot je Jakčeva čarobna lučka za 'cerebralce'. Mislim, da si ljudje želijo gledati tudi nekoliko drugačne tekme, z drugačnim, pozitivnim nabojem. Mislim, da bi se v vsakem športu, v vsaki športni panogi dalo narediti marsikaj za dobrodelnost."

Hokejistom, ki bodo ob 20.30 palice prekrižali za dober namen, se lahko v junaški zgodbi pridružite tudi vi in prispevate svoj delež za vsaj malce boljši jutri otrok s cerebralno paralizo.

Ne spreglejte