Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2015,
13.56

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Torek, 15. 12. 2015, 13.56

8 let, 2 meseca

Edinstvena priložnost, da s slovenskimi olimpijci postavite Guinnessov rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
30. 12. bodo na Bledu skušali postaviti Guinnessov rekord v sočasnem prižigu lučk. Modro svetlobno verigo, ki je nadaljevanje sklepanja kroga prijateljstva, so poimenovali olimpijski krog varnosti.

Na Bledu že vse od leta 1999 na predzadnji dan leta tradicionalno sklepajo krog prijateljstva. V prvem poskusi jim je s štiri tisoč udeleženci skoraj uspelo, v naslednjih letih je bil dogodek bolj namenjen druženju okrog Blejskega jezera. Letos bodo zgodbo na predlog Turizma Bled zastavili nekoliko drugače.

Na dogodku, ki so ga poimenovali Olimpijski krog varnosti in bo na sporedu 30. decembra 2015, bodo "obračunali" z več muhami na en mah.

Pot okrog jezera bo razdeljena na štiri območja

"Krog okrog Blejskega jezera bo razdeljen na štiri območja (glavno območje A bo na promenadi, B v Mlinem, C v Veliki Zaki in D v Mali Zaki oziroma Regatnem centru), kjer bomo udeležence skušali čim bolj enakomerno razporediti. V obnočjih se bo treba prijaviti na poseben seznam, tam bodo udeleženci prevzeli lučke, s katerimi bomo poskušali postaviti Guinnessov rekord," je povedal Ambrožič.

Organizatorji dogodka Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ), Občina Bled in zavarovalnica Adriatic Slovenica načrtujejo, da bodo udeleženci kroga do 17. ure že v območjih in da jih bodo v 40 minutah razporedili tako, da bo mogoče skleniti krog.

Do območij se bo mogoče pripeljati z brezplačnim avtobusom ali se do njih sprehoditi.

Bukovčeva in Klemenčič bosta nosilca olimpijske bakle

Predvidoma ob 17.45 bosta iz Zake krenili dve olimpijski bakli. Eno bo nosila Brigita Bukovec, atletinja, ki je na olimpijskih igrah leta 1996 v Atlanti osvojila srebrno olimpijsko medaljo v teku čez ovire, drugo pa Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik bronaste olimpijske medalje iz Barcelone leta 1992.

"V trenutku, ko bosta Brigita in Jani pritekla na promenado in se bosta bakli združili, se bo sprožil ognjemet z Blejskega jezera, udeleženci pa bodo v zrak dvignili prižgane luči," je načrte osvetlil Ambrožič.

Luči morajo biti dvignjene najmanj pol minute. Trenutni rekord znaša 3.770 luč in je bil postavljen v Veliki Britaniji.

Predstavitev kandidatov za Rio in koncert

Dogajanja pa s tem še ne bo konec. Ob 19. uri bodo na splavu na Blejskem jezeru predstavili kandidate za Rio, ki bodo ta dan podpisovali pogodbe z OKS, v zimski vasi pa se bo odvil koncert Ylenie Zobec.

Ugodnosti za udeležence

Udeleženci olimpijskega kroga, ki bodo proti Bledu potovali z vlakom, bodo imeli ta dan 50-odstotni popust na vozovnice, na železniški postaji v Lescah pa bodo prestopili na avtobus, ki jih bo brezplačno pripeljal na Bled.

Če se boste do Bleda pripeljali z avtom, ga lahko parkirate na Seliški cesti ali v Selišah (nekdanje Vezenine) ali pred tovarno Lip Bled.

Ne spreglejte