SiolNET. Posel danes Finance
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Mariboru se ponuja dobra nakupna priložnost

0,75

termometer

 | Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Kupci, ki iščejo nepremičnino v štajerski prestolnici, bodo imeli sredi poletja priložnost za ugoden nakup. Izklicna cena dveh staromeščanskih stanovanj znaša 70 tisočakov.

Stečajna upraviteljica založniškega podjetja Prava beseda Alenka Gril bo 9. avgusta na javni dražbi prodajala dve stanovanji na Taboru v Mariboru.

Gre za večji stanovanji v obnovljenem staromeščanskem objektu iz sredine 19. stoletja v Gorkega ulici 20. V bližini sta univerzitetni klinični center in medicinska fakulteta. Obe stanovanji sta bili pred dvema desetletjema prenovljeni.

Izklicni ceni nepremičnin sta kljub različni tržni vrednosti postavljeni pri 70 tisoč evrih. Ocenjena vrednost 170 kvadratnih metrov velikega stanovanja namreč znaša 159.200 evrov,  vrednost 156 kvadratnih metrov velikega stanovanja pa 145.600 evrov. To je okoli tisoč evrov za kvadratni meter.

Pri stečajni upraviteljici smo želeli preveriti, v kakšnem stanju sta stanovanji in zakaj se je odločila za tako nizko izklicno ceno, a nam je ni uspelo priklicati.

Stanovanje v Mariboru | Foto: Google Street View Foto: Google Street View Dražitelji lahko ceno dvigujejo za najmanj 500 evrov. Ogled nepremičnin je mogoč po dogovoru s stečajno upraviteljico.

Izklicne cene ne vsebujejo davkov in prispevkov. Na dražbi lahko sodelujejo ponudniki, ki bodo najkasneje en delovni dan pred dražbo vplačali sedem tisočakov varščine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin