Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto

Oglasno sporočilo

Natisni članek

donos dobiček obresti Nekster PR članek

Petek, 7. 4. 2023, 7.00

1 leto

Nekster izplačal že več kot 1.000.000 evrov obresti

Oglasno sporočilo
Nekster-1 | Foto Nekster

Foto: Nekster

Leto 2023 je za družbo Nekster prelomno iz več vidikov. Prvi od številnih izredno pomembni mejnikov je bil presežen že v prvem kvartalu leta - skupna vsota vseh izplačanih obresti na platformi Nekster je presegla vrednost 1.000.000 evrov.

Rast, ki jo platforma beleži v zadnjem letu, zelo dobro odraža tudi podatek, da je bilo samo v zadnjih 12 mesecih izplačanih približno 400.000 evrov obresti tistim, ki uporabljajo platformo Nekster. To kaže na uspešnost in učinkovitost podjetja pri zagotavljanju donosnih naložb za vlagatelje. Nekster s tem dosežkom potrjuje svoj ugled in sposobnost zagotavljanja donosnosti, obenem pa investitorjem zagotavlja stabilne in varne naložbe.

Achilles Nekster | Foto:

Donosna alternativa bančnim depozitom

Platforma Nekster velja za edinstveno rešitev, ki vlagateljem ponuja investiranje v zavarovane terjatve. Kaj pa to pomeni? To pomeni, da vlagatelji z nakupom terjatve ne tvegajo izgube sredstev, saj za poplačilo le-teh jamči kreditna zavarovalnica.

Platforma Nekster povezuje investitorje in na drugi strani podjetja, ki bi rada prišla do likvidnostnih sredstev na preprost način. Odprtje računa na platformi je brezplačno, uporabniki pa lahko pričnejo z investiranjem z zneski že od enega evra dalje.  Vloga Neksterja je, da omogoča varno investiranje na zelo preprost in dostopen način vsem, ne glede na višino kapitala, ki ga imajo na voljo za varčevanje. Predvsem pa ponujajo produkt, ki omogoča varno in likvidno alternativo depozitom, zavarovanim obveznicam itd.

Gre za produkt, ki ima varne in stabilne donose ne glede na nihanja trgov, zato je pomembno, da je del vsakega naložbenega portfelja. Povprečna letna donosnost vloženih sredstev na platformi Nekster je v zadnjih 12 mesecih znašala 6,74 odstotka.

Nejc Apšner: »Ne nameravamo sedeti na lovorikah«

Kot je dejal Nejc Apšner, direktor družbe Nekster, d.o.o., "v letu 2023 ne nameravamo “sedeti na lovorikah” ampak ponuditi še več izbire, več informacij in boljšo uporabniško izkušnjo. Vsekakor nismo pozabili niti na varnost investicij, za katero smo v zadnjih mesecih poskrbeli z večjim poudarkom na investicijah v večja in bolj stabilna podjetja". Nejc pravi, da bodo uporabniki priča hitrejšemu tehnološkemu razvoju tudi na strani ponudbe za podjetja. "Danes smo še korak bližje cilju izgradnje popolnega ekosistema, namenjenega povezovanju povpraševanja po financiranju iz strani podjetij ter povpraševanja po investiranju iz strani posameznikov. Platforma Nekster je na odlični poti k temu, da postane osrednja spletna pisarna, namenjena optimizaciji poslovanja ter iskanju varnih naložb," pravi Nejc Apšner.


Naročnik oglasnega sporočila so Nekster Finance, d.o.o.  

Ne spreglejte