SiolNET. Posel danes Finance
4,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanje Vidmarjevo stanovanje v Rožni dolini prodali za 200 tisočakov

4,85

termometer

 | Foto:

Trisobno stanovanje v večstanovanjski vili v Rožni dolini so na dražbi prodali za 200 tisočakov. Ministrsvo za javno upravo je uspelo zanj iztržiti 50 odstotkov več od izklicne cene.

Ministrstvo za javno upravo je na prvi javni dražbi uspešno prodalo stanovanje znanega književnika in politika Josipa Vidmarja. Izklicna cena za trisobno stanovanje v večstanovanjski vili na Cesti 27. aprila 1 v ljubljanski Rožni dolini je znašala 130 tisoč evrov, dražitelji pa so jo dvignili na 200.100 evrov. Cena kvadratnega metra je torej znašala 1.500 evrov.

Za nakup se je potegovalo 12 interesentov, največ pa je ponudil Borut Žunič, poročajo Finance. Kupec bo moral plačati še dvoodstotni davek na promet nepremičnin.

135 kvadratov veliko stanovanje z balkonom in kaminom je eno izmed štirih stanovanjskih enot v vili iz leta 1911. Pripadata mu še klet in garaža. Objekt je solidno vzdrževan, a brez toplotnega ovoja, zato ga energetska izkaznica uvršča v razred E. Prodano stanovanje je potrebno temeljite prenove.

Stanovanje v vili, kjer je nekoč živel Josip Vidmar | Foto: V vili se je rodil znani slovenski dramaturg Andrej Hieng, leta 1932 pa jo je kupil gradbenik Adolf Leo Dukić, bolj znan po gradnji Dukićevih blokov na Štefanovi ulici v Ljubljani. V njih so po vojni praviloma živeli ugledni in zaslužni funkcionarji, vendar ne tisti iz samega vrha partijske hierarhije: visoki policisti, sodniki, diplomati, direktorji.

Dukiću so oblasti po vojni vilo odvzele, leta 1975 pa je bila preoblikovana v stavbo s štirimi stanovanji.

V preostalih stanovanjih danes živijo Vidmarjevi potomci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin