Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
8. 7. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Osebne finance nepremičnine stanovanja dražba dražba stanovanj Nova KBM Nova Gorica

Petek, 8. 7. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

Na dražbi bo 18 stanovanj, Massi zanikal, da je Tina Maze tam želela kupiti penthouse

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Eda center v Novi Gorici | Foto Stečajni upravitelj

Foto: Stečajni upravitelj

V stolpnici v središču Nove Gorice bo 11. julija na prvi javni dražbi na prodaj 18 stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti. Ločeno bo na voljo še 25 parkirišč.

Investitor stanovanjsko-poslovnega objekta Eda center na Delpinovi ulici je bila novogoriška družba Euroinvest, ki je lani poleti končala v stečaju. Do NKBM je imela za dobrih 22 milijonov evrov terjatev, ki so bile prenesene na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Objekt je bil zgrajen leta 2011, investitorju pa je uspelo prodati dobro polovico stanovanj, ki so po večini vseljena. Center je dobil ime po letalu EDA bratov Rusjan, ki je prvič poletelo prav v okolici Gorice. V njem imata prostore Evropska pravna fakulteta in novogoriški center za socialno delo.

Čeprav je pred leti močno odmevala novica, da je naša najboljša smučarka Tina Maze skupaj s partnerjem Andreo Massijem na vrhu tega objekta kupila razkošno stanovanje, nam je Massi zatrdil, da se zanj nista nikoli niti zanimala, kaj šele da bi ga kupila. "Investitor si je na ta način naredil dobro reklamo, nama pa škodo," nam je dejal Massi.

V 20-etažnem objektu so v petih podzemnih etažah parkirna mesta, v treh pritličnih etažah trgovsko-storitveni del, v osmih etažah pisarniški del, 40 stanovanj pa leži v zgornjih štirih etažah.

Od 18 stanovanj sta dokončani le dve. V preostale bo treba vložiti med 300 in 400 evri po kvadratnem metru. | Foto: Stečajni upravitelj Od 18 stanovanj sta dokončani le dve. V preostale bo treba vložiti med 300 in 400 evri po kvadratnem metru. Foto: Stečajni upravitelj

Stanovanja, ki merijo od 65 do 190 kvadratnih metrov, bodo na prodaj po izklicnih cenah od 121 tisoč evrov do 246 tisočakov. A pozor, dokončani sta samo dve stanovanji, v preostala bo po besedah stečajne upraviteljice Euroinvesta Branke Remškar za dokončanje treba vložiti med 300 in 400 evri na kvadratni meter. Izklicne cene so izdelane na podlagi sodne cenitve.

Prav tako je še vedno nedokončanih in neprodanih vseh osem etaž, ki so namenjene pisarniški dejavnosti.

Bivalni in spalni prostori imajo večje steklene površine, zato so stanovanja svetla, odprta in ponujajo lep razgled. Vsakemu stanovanju pripada odprta loža, ki meri od 12 do 57 kvadratnih metrov.

Najvišji objekt na Goriškem ima 15 nadstropij. Najvišja štiri so namenjena stanovalcem. | Foto: Stečajni upravitelj Najvišji objekt na Goriškem ima 15 nadstropij. Najvišja štiri so namenjena stanovalcem. Foto: Stečajni upravitelj

Za izklicno ceno 120.746 evrov je na prodaj 65 kvadratnih metrov veliko nedokončano stanovanje s shrambo in dvema parkirnima prostoroma. Če odštejemo ceno dveh parkirišč, je kvadratni meter stanovanjske površine na prodaj za 1.700 evrov, v stanovanje pa bo treba vložiti še okoli 300 evrov po kvadratnem metru. Stanovanja so namreč brez talnih oblog, kopalniške opreme, potrebno je beljenje sten.

Najdražje, za 246.228 evrov, bo naprodaj 190 kvadratnih metrov veliko nedokončano stanovanje oziroma 1.200 evrov za kvadratni meter stanovanjske površine.

Eda center v Novi Gorici | Foto: Stečajni upravitelj Foto: Stečajni upravitelj

"Morebitnim kupcem smo poslali že precej tlorisov, zato ostajam optimistična," pravi Remškarjeva in dodaja, da objekt ni energetsko potraten, zato vzdrževalni stroški kljub praznim stanovanjem in poslovnim prostorom niso veliki.

Cene parkirišč polovico nižje

25 parkirišč se bo prodajalo posamično. Izklicna cena za parkirno mesto znaša 8.088 evrov, za nedokončane parkirne bokse pa okoli 12 tisočakov. Investitor je v času gradnje parkirna mesta prodajal po 15 tisočakov.

Ogled nepremičnin je mogoč po predhodnem dogovoru. Javne dražbe se bo lahko udeležil le tisti, ki bo do 10. julija vplačal varščino v višini deset odstotkov izklicne cene. Nepremičnine se prodajajo po načelu videno – kupljeno. 

Ne spreglejte