SiolNET. Posel danes Finance
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo bo odštel največ za Pekovo trgovino v središču Ljubljane

1,20

termometer

Trgovina Peko na Miklošičevi cesti 14
Foto: Google Street View

Za nakup nekdanje poslovalnice tržiškega Peka v središču Ljubljane vlada veliko zanimanja. Na prvi dražbi bo na prodaj za vsaj 635 tisočakov, stečajna upraviteljica pa je prepričana o uspešni prodaji.

Stečajna upraviteljica nekdanjega paradnega konja slovenske čevljarske industrije iz Tržiča bo 20. aprila na prvi javni dražbi prodajala nekdanjo Pekovo poslovalnico v središču Ljubljane.

Izklicna cena za 283 kvadratnih metrov poslovnih površin na Miklošičevi cesti 14 znaša 635.580,40 evra. Gre za ocenjeno tržno vrednost, ki je zaradi velikega zanimanja povečana za 30 odstotkov.

To je okoli 2.250 evrov za kvadratni meter, kamor pa niso všteti davki, prenos lastništva in stroški postopka.

Izklicna cena se v posameznem koraku dražbe zvišuje za najmanj tisoč evrov. Stečajna upraviteljica Tadeja Tamše nam je zaupala, da si je nepremičnino ogledalo več kot deset interesentov. Gre tako za fizične kot pravne osebe iz Slovenije in tujine. "Ocenjujem, da bo dražba uspešna že v prvem poskusu," napoveduje Tamšetova.

Zainteresirani kupci morajo varščino v višini desetine izklicne cene poravnati do 19. aprila.

Nekdanja trgovina stoji v pritličju staromeščanske zgradbe iz leta 1927, na eni najbolj frekventnih lokacij v prestolnici. Poleg 173 kvadratnih metrov prodajnih površin je na prodaj še dobrih sto kvadratnih metrov skladišča in nekaj inventarja.

Tamšetova v kratkem načrtuje dražbo še ene Pekove prodajalne na Slovenski cesti, a izhodiščne cene in datuma prodaje še ni hotela izdati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin