Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek bitcoin

Torek, 13. 6. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Če bi pred sedmimi leti v bitcoin vložili sto dolarjev, bi jih danes imeli 83 milijonov

Oglasno sporočilo

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (kriptovaluta), katere priljubljenost povsod po svetu, tudi v Sloveniji, raste iz leta v leto. Tisto, kar ga razlikuje od tradicionalnega denarja, je to, da ga ne nadzoruje nobena institucija, kar pomeni, da nobena banka ne nadzoruje vašega denarja. Aprila leta 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 ameriškega dolarja, medtem ko je danes že več kot 2.500 dolarjev.

Lyxor | Foto:
Fortrade je za vse, ki bi se želeli naučili trgovati z bitcoinom, ali za vse tiste, ki preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno Bitcoina (tako imenovani CFD). Knjiga je prilagojena vsem ravnem znanja in jo lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Pred dvema mesecema, po obdobju intezivne rasti cene, je Bitcoin dosegel simbolično mejo, saj je presegel ceno ene unče zlata. Od tedaj do danes je cena nadaljevala svojo rast in dosegla 2.500 dolarjev ter tako podvojila svojo vrednost.

Medtem je veliko držav bitcoin razglasilo za legalnega, kar je pozitivno vplivalo na njegovo ceno. Na Japonskem mnogo trgovskih verig omogoča plačevanje z bitcoinom, zato je cena te kriptovalute prejšnji mesec zrasla za skoraj 80 odstotkov. Japonska je tako postala največji trg za bitcoin na svetu. Investitorji pričakujejo, da bodo tudi druge države uzakonile ta način plačevanja. Med njimi je tudi Avstralija, ki bo julija letos bitcoin razglasila za legalno plačilno sredstvo, enako se pričakuje tudi od Rusije.

Lyxor | Foto:

Eden od razlogov za rast cene bitcoina je, da ni pod vplivom vlad držav. Bitcoin se spremlja z javnim spletnim zapisom, poznanim pod imenom "block chain". Končna številka bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, ki se imenuje rudarjenje, kar prestavlja reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti plačevanja z bitcoinom je, da je povsem anonimno.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Ne spreglejte