Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
14. 5. 2014,
7.32

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sonja Gole

Sreda, 14. 5. 2014, 7.32

7 let, 2 meseca

Zmeda: Sonja Gole je še vedno generalna direktorica družbe ACH

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Iz družbe ACH so nas obvestili, da je sporočilo o razrešitvi Sonje Gole, ki je bilo poslano iz njihove družbe, lažno.

Nadzorni svet družbe ACH je dolgoletno finančno direktorico družbe Vero Mihatovič imenoval za vršilko dolžnosti generalnega direktorja družbe. Pred tem so nadzorniki razrešili Sonjo Gole, ki je od septembra 2012, po upokojitvi Hermana Rigelnika, poleg podjetja Adria Mobil vodila tudi ACH, je bilo zapisano v sporočilu iz družbe ACH, ki smo ga zjutraj prejeli mediji.

Zdaj pa so nam iz ACH sporočili, da je sporočilo za javnost, ki je bilo domnevno poslano medijem iz elektronske pošte družbe ACH danes zjutraj, lažno in ni bilo poslano iz strežnika ACH, prav tako ga tudi ni pripravila in poslala pooblaščena oseba za odnose z javnostmi družbe ACH, zato je omenjeno sporočilo za javnost neverodostojno.

Kaj se je v resnici zgodilo? Včerajšnja seja nadzornega sveta ACH je bila ob začetku zasedanja sklepčna, saj so bili od šestih članov prisotni trije: Tadeja Hočevar, Andrej Prebil in Mojca Novak. Med sejo je podpredsednica nadzornega sveta Tadeja Hočevar razširila dnevni red s predlogom za razrešitev direktorice Sonje Gole, pojasnjujejo v ACH. Takrat je Mojca Novak po njihovih besedah želela zapustiti prostor, kar ji je bilo fizično onemogočeno. Ker je bila omenjena članica na seji fizično prisotna proti lastni volji, se šteje, da na tej seji ni bila prisotna, zaradi česar nadzorni svet ni bil sklepčen, saj sta bila prisotna le dva od šestih članov, poudarjajo.

"V tem času je podpredsednica nadzornega sveta izvedla glasovanje o razrešitvi Sonje Gole in imenovanju Vere Mihatovič za vršilko dolžnosti, ki sta ga podprla en član in podpredsednica nadzornega sveta, torej le dva od šestih članov na nesklepčni seji. Ta sklep je nezakonit, saj je bil sprejet v trenutku, ko nadzorni svet ni bil sklepčen. Posledično je Sonja Gole še vedno generalna direktorica ACH, imenovanje Vere Mihatovič pa je nezakonito," so pojasnili v sporočilu za javnost.

Ne spreglejte