SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zavarovalnica Triglav prevzema Slovenijales

3

termometer

Zavarovalnica Triglav je objavila ponudbo za prevzem ljubljanskega trgovca s pohištvom Slovenijales.

S prevzemno ponudbo želi priti do vseh delnic družbe, v kateri sicer že ima v lasti 61,74-odstoten delež. Za vsako delnico ponuja 112,60 evra, ponudba pa velja do 27. junija do 12. ure.

Prevzemna ponudba se nanaša na vseh 273.604 delnic Slovenijalesa z glasovalno pravico, od katerih je 227 delnic z oznako SLLH ter 273.377 delnic z oznako SLLG, zmanjšano za 168.913 delnic SLLG, ki so že v lasti Zavarovalnice Triglav. S slednjimi se tudi trguje v vstopni kotaciji Ljubljanske borze.

Triglav želi povečati lastniški delež 90 odstotkov Prevzemna ponudba se bo štela za uspešno samo v primeru, da bo Zavarovalnica Triglav z njo povečala lastniški delež v Slovenijalesu na najmanj 90 odstotkov vseh delnic, povečano za eno delnico oz. na skupaj 246.245 delnic. "V Zavarovalnici Triglav smo se za odkup vseh delnic Slovenijalesa odločili zaradi maksimiziranja vrednosti premoženja v skupini Triglav, kar želimo tudi doseči s poenotenjem načina upravljanja različnih vrst naložb v skupini," so ob objavi namere za prevzem pred mesecem dni pojasnili v Zavarovalnici Triglav in dodali, da nameravajo izboljšati poslovanje skupine Slovenijales.

Tečaj delnice narasel na 45 evrov Pred objavo namere za prevzem se je tečaj Slovenijalesovih delnic na borzi gibal pod 30 evri, po objavi pa se povzpel do 45 evrov. Obseg trgovanja je sicer skromen.

Slovenijales je lani zabeležil nekaj več kot 3,4 milijona evrov izgube, kar je 538 odstotkov več kot predlani. Lanski čisti prihodki od prodaje tega trgovca s pohištvom so dosegli nekaj nad 5,4 milijona evrov, medtem ko so v letu prej znašali 4,9 milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin