Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 9. 2019,
8.16

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

2

Natisni članek

PR članek borza Fortrade

Četrtek, 12. 9. 2019, 8.16

4 leta, 7 mesecev

WeWork gre septembra na borzo! Kaj morate vedeti o tem velikanu z letnim prihodkom 1,7 milijarde dolarjev?

Oglasno sporočilo

2

WeWork bo letos septembra začel kotirati na borzi, takoj po tem boste lahko pri Fortradu trgovali z cenami delnic tega podjetja. Da se boste lažje pripravili na dolgo pričakovani IPO in v celoti izkoristili njegov potencial, je Fortrade za vse bralce pripravil poseben podroben vodnik Kako trgovati s cenami delnic.

Fortrade | Foto:

Kaj je WeWork?

Podjetje WeWork deluje kot lastnik nepremičnin, sedež ima v New Yorku. Ponuja skupni pisarniški prostor, ki vključuje dostop do interneta, telefonske linije in poštne storitve. Vrednost podjetja naj bi znašala približno 47 milijard dolarjev, kar je običajno značilno za podjetja v tehnološkem sektorju.

V zadnjih petih letih je skupni sektor pisarniškega prostora hitro rasel. Zlasti nova in obstoječa podjetja poskušajo znižati stroške najema pisarniških prostorov, da bi ohranila več kapitala za poslovne naložbe. WeWork je vodilno podjetje na tem področju, ki se je pojavilo ob pravem času in je spodbudilo veliko povpraševanja.

Podjetje je lani ustvarilo ogromnih 1,7 milijarde dolarjev prihodkov. Njegove stranke so podjetja in posamezniki, ki oddajajo v najem pisarniške prostore. Podjetje je v primerjavi z letom 2017 podvojilo prihodke, analitiki pa napovedujejo, da se bo podobna rast nadaljevala tudi letos. Japonska banka Softbank je julija 2017 v WeWork vložila 500 milijonov dolarjev, nato pa se je podjetje tudi predstavilo na velikem kitajskem trgu. Leta 2019 je WeWork dejal, da je od Sotftbank prejel še dve milijardi dolarjev naložb.

Po drugi strani nekateri analitiki menijo, da je preveč izvršilne moči skoncentrirano v rokah ustanovitelja podjetja Adama Newmana in da so stroški podjetja previsoki.

Drugi trdijo, da bi dostop do finančnega trga z začetno javno ponudbo (IPO) povečal njegovo preglednost in izvršno odgovornost, kar bi ga prisililo tudi k znižanju stroškov. Podjetje se je odločilo za premik in avgusta je objavilo, da bo sprožilo prvo javno ponudbo.

Fortrade | Foto:

Kaj je IPO?

Ko se podjetje odloči ponuditi delnice za javno trgovanje na borzah, objavi prvo javno ponudbo, kjer proda vnaprej dogovorjeno število delnic. IPO WeWork bo septembra, vendar za to še ni določen datum. Po letu Uberja bo to drugi največji IPO v letu 2019. Ta dogodek bo pritegnil veliko pozornosti vlagateljev, ki se veselijo možnosti trgovanja z delnicami tega podjetja.


Izvor: Bloomberg, Financial Times, Fortune

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenčno številko 609970.

CFD so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 76 odstotkov maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Morate razmisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne pomeni ne ponudbe, ne povpraševanja, ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni o točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade.

Ne spreglejte