Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 11. 2016,
16.44

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

3

Natisni članek

Ivan Vogrin Lentherm

Petek, 4. 11. 2016, 16.44

7 let, 2 meseca

Ivan Vogrin obljube ni izpolnil, je pa predlagal prisilno poravnavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

3

Ivan Vogrin | Foto STA

Foto: STA

Manjšinski lastnik in direktor lenarškega podjetja Lentherm Ivan Vogrin, ki je zaposlenim, ti od konca septembra stavkajo na domu, obljubil, da se umika iz podjetja, je ta teden vložil predlog za začetek prisilne poravnave.

Ivan Vogrin meni, da bo izvedba finančnega prestrukturiranja podjetju omogočila, da bo postalo kratkoročno in dolgoročno plačilno sposobno, upnikom pa bodo zagotovili boljše pogoje za poplačilo njihovih terjatev kot v primeru stečaja.

Kdo je Ivan Vogrin

Ivan Vogrin je bil na državnozborskih volitvah leta 2011 izvoljen za poslanca Državljanske liste Gregorja Viranta. Leta 2012 je izstopil iz poslanske skupine DLGV in mandat končal kot samostojni poslanec. Leta 1993 je ustanovil podjetje Interles, ki se je ukvarjalo s trgovino in proizvodnjo stavbnega pohištva, leta 2013 pa je pristalo v stečaju. Leta 1998 so ga izvolili za župana občine Lenart. Županoval je do leta 2006.

Kot je razvidno iz spletne strani Ajpesa, mariborsko sodišče o predlogu še ni odločilo, temveč je predlagatelja pozvalo, da v 15 dneh dopolni predlog s poročilom o finančnem položaju in poslovanju, revizorjevo poročilo o finančnem položaju in poslovanju, načrt finančnega prestrukturiranja in poročilo pooblaščenega ocenjevalca vrednosti. Ob tem mora poravnati začetni predujem 1.292 evrov.

Sindikalist SKEI: Obljube ostajajo neizpolnjene

V sindikatu SKEI o njegovi vložitvi predloga za prisilno poravnavo niso bili seznanjeni, predsednik mariborske območne organizacije Martin Dular pa je povedal, da obljube o prihodu novega lastnika in poplačilu delavcev doslej niso bile izpolnjene. Več bo znanega po ponedeljkovem vnovičnem sestanku z zaposlenimi.

Zaposlenim se je pred dvema tednoma predstavil Maximilian Slavič, morebitni novi lastnik družbe. Iz podjetja naj bi se umaknila zdajšnja lastnika Damir Jelenko in Ivan Vogrin. Zadnji, ki so ga takrat po treh mesecih le spustili v podjetje, je delavcem obljubil odhod iz družbe, a očitno te obljube za zdaj ni izpolnil.

Podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo grelnikov vode, solarnih kolektorjev, toplotnih črpalk, hidroforjev in zalogovnikov toplote, trenutno zaposluje 52 ljudi. Od marca ga vodi Vogrin, a sta imela z Jelenkom, ki ga podpirajo tudi delavci, zelo različne poglede na mogoče načine reševanja zadolženega podjetja. Jelenko ima v lasti 76, Vogrin pa 24 odstotkov družbe.
Ne spreglejte