SiolNET. Posel danes Novice
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Nemčiji četrtina ljudi še naprej dela od doma

0,01

termometer

delo od doma | V povprečju je največ dela od doma še vedno v storitvenem sektorju, kjer se je delež zaposlenih, ki delajo od doma, z marčevskih 38,7 odstotka aprila znižal na 35,3 odstotka. Med ponudniki storitev IT jih od doma še vedno vsaj občasno dela 72,3 odstotka, kar je vseeno manj kot marca, ko je bilo takih 76,8 odstotka. | Foto: Getty Images
V povprečju je največ dela od doma še vedno v storitvenem sektorju, kjer se je delež zaposlenih, ki delajo od doma, z marčevskih 38,7 odstotka aprila znižal na 35,3 odstotka. Med ponudniki storitev IT jih od doma še vedno vsaj občasno dela 72,3 odstotka, kar je vseeno manj kot marca, ko je bilo takih 76,8 odstotka. Foto: Getty Images

Delež zaposlenih v Nemčiji, ki vsaj delno delajo od doma, se je z marčevskih 27,6 odstotka aprila zmanjšal na 24,9 odstotka. Na münchenskem inštitutu Ifo, ki je opravil raziskavo, ob tem ugotavljajo, da od doma še vedno dela velik delež ljudi, čeprav je 20. marca prenehalo veljati obvezno delo od doma.

"Očitno so številna podjetja za stalno vpeljala bolj prilagodljive delovne dogovore," je prepričan Ifov strokovnjak za delo od doma Jean-Victor Alipour.

Ifovi izračuni sicer kažejo, da ima v celotnem nemškem gospodarstvu potencial za delo od doma 56 odstotkov zaposlenih.

Delež zaposlenih, ki delajo od doma, se je aprila občutno zmanjšal v avtomobilski industriji, in sicer je padel z 28,4 odstotka na 17,8 odstotka. V celotni industriji je bil padec manjši, z 18,6 odstotka na 16,3 odstotka.

V povprečju je največ dela od doma še vedno v storitvenem sektorju, kjer se je delež zaposlenih, ki delajo od doma, z marčevskih 38,7 odstotka aprila znižal na 35,3 odstotka. Med ponudniki storitev IT jih od doma še vedno vsaj občasno dela 72,3 odstotka, kar je vseeno manj kot marca, ko je bilo takih 76,8 odstotka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin