SiolNET. Posel danes Novice
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Usoda Adrie Airways bi bila lahko znana še ta mesec

0,21

termometer

Adria Airways
Foto: Adria Airways

Adria Airways je agenciji za civilno letalstvo zadnji dan lanskega leta posredovala zahtevano dokumentacijo glede zagotovitve dolgoročne solventnosti. Kot so za STA pojasnili na agenciji, bodo obsežno gradivo temeljito pregledali, postopek pa predvidoma zaključili ta mesec. Če zagotovila Adrie ne bodo ustrezna, ji grozi odvzem operativne licence.

Agencija za civilno letalstvo je po obsežnem nadzoru lani poleti ugotovila, da Adria Airways ni več sposobna plačevati obveznosti, zato je lastnici družbe, družbi 4K Invest, s ciljem dolgoročne finančne vzdržnosti naložila dokapitalizacijo podjetja.

Suhoj Sukhoi Superjet 100 Posel danes Adria bi potnike prevažala z ruskimi letali, ki se pogosto kvarijo

Nemci so Adrio proti koncu lanskega leta dokapitalizirali s štirimi milijoni evrov, obenem pa so napovedali, da še večja dokapitalizacija v višini najmanj deset milijonov evrov ostaja načrtovana za prvo letošnje četrtletje.

Agencija pošto prejela v zadnjem trenutku

V Agenciji za civilno letalstvo so prevozniku za predložitev ustreznih zagotovil dali čas do konca lanskega leta, kot so danes pojasnili za STA, so pošto prejeli 31. decembra.

Suhoj superjet 100 Digisvet Tudi belgijski prevoznik se pospešeno odpoveduje letalu, ki ga bo Adria Airways šele najela

"Ker je gradivo obsežno in ga moramo temeljito pregledati, odgovora na vaša vprašanja še ne moremo podati," so zapisali v odgovoru na vprašanje o nadaljnjih postopkih agencije. Predvidevajo, da bodo postopek zaključili do konca januarja.

Letalskemu prevozniku zaradi nezadostne dokapitalizacije grozi odvzem operativne licence. Adria, ki zaposluje 400 ljudi, sicer samo kontroli zračnega prometa dolguje več kot milijon evrov, preostali upniki pa terjatev ne razkrivajo.

Suhoj Sukhoi Superjet 100 Avtomoto Adria Airways v dolgoročni najem 15 Suhojevih letal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin