SiolNET. Posel danes Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Upravno sodišče pritrdilo Banki Slovenije glede kazni za Savo

0,08

termometer

Banka Slovenije
Banka Slovenije je ravnanje Save ocenila kot zavlačevanje, da se ji Gorenjski banki ne bi bilo treba odpovedati. Foto: STA

Družba Sava mora plačati 300 tisoč evrov kazni, ker ni pravočasno prodala svojega deleža v Gorenjski banki, je odločilo upravno sodišče. Sava bi po sodbi morala slediti odredbi Banke Slovenije iz leta 2015 in v polletnem roku prodati Gorenjsko banko, a tega ni storila.

V Savi so se na odločitev sodišča pritožili, je poročala Televizija Slovenija. Sava bi po sodbi upravnega sodišča morala slediti odredbi centralne banke iz leta 2015 in v polletnem roku prodati Gorenjsko banko.

Miodrag Kostić Posel danes Nekoč bankomat gorenjske naveze, danes pa srbskega tajkuna

Sava ni pravočasno odprodala deleža v Gorenjski banki

Banka Slovenije je namreč presodila, da prezadolžena Sava, ki je imela celo negativni kapital, ne more biti lastnica tako pomembne institucije, kot je banka. A Sava odločbe ni spoštovala, zato je Banka Slovenije leta 2017 Savi naložila kazen. Njeno ravnanje je ocenila kot zavlačevanje, da se ji Gorenjski banki ne bi bilo treba odpovedati.

Sava se je obrnila na upravno sodišče, a je to pritrdilo centralni banki, je pa sodišče ob upoštevanju finančnega stanja in nekaznovanosti družbe v preteklih letih kazen znižalo s predlaganih 500 tisoč evrov na 300 tisoč evrov. Družba je sicer še vedno v prisilni poravnavi, do konca novembra pa mora izpolniti obveznosti do upnikov, da bi se izognila stečaju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin