SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uprava bo strategijo prilagodila sklepu skupščine

2

termometer

Delničarji Telekoma Slovenije, ki imajo glasovalno pravico, so podprli nasprotni predlog, ki lastnikom namesto prvotnega predloga 1,46 evra dividende namenja 8,30 evra po delnici.

Skupaj z letos že izplačanih 3,70 evra po delnici iz naslova vmesne dividende bodo tako delničarji, tudi država, ki tokrat kljub večinskem lastniškem deležu sicer ni imela glasovalnih pravic, prejeli kar 12 evrov dividende po delnici. Telekom Slovenije tako med drugim ostaja brez 35 milijonov evrov, ki so jih želeli prenesti v druge rezerve iz dobička.

Niso izključene krčitve pri razvoju "Strategijo poslovanja bomo prilagodili sklepu skupščine," je odločitev delničarjev, natančneje tistih slabih 40 odstotkov, ki imajo glasovalno pravico in so se udeležili skupščine, komentiral predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe. O tem, kaj bi to natančno pomenilo, je še prezgodaj govoriti, a ne gre izključiti možnosti zmanjšanih naložb v razvoj. "V vsakem primeru bomo delali v interesu družbe," je še povedal Skobe.

Nadzorni svet dobil manjkajoča člana Edina preostala točka dnevnega reda, kjer glasujoči delničarji niso podprli osnovnega predloga, temveč so se raje odločili za nasprotni predlog – tudi tega je podala Modra zavarovalnica –, je bil predlog za izpopolnitev sestave nadzornega sveta. Medtem ko je imenovanje dr. Marka Hočevarja prejelo skoraj enoglasno podporo glasujočih, je kandidat Jože Palčnik prejel le 13,94 odstotka glasujočega lastniškega deleža.

V nadzornem svetu bo tako do izteka mandata trenutnega sklica sedel Matej Matzele Golob, ki je ob glasovanju za nasprotni predlog prejel 84,17 odstotka podpore. "Za družbo je dobro, da je nadzorni svet zdaj v polni sestavi," je odločitev delničarjev komentiral Skobe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin