Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2015,
16.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rogaška Slatina ZDUS prodaja zdravilišče

Nedelja, 6. 9. 2015, 16.30

6 let, 6 mesecev

Upokojenci za pol milijona prodajajo hotel v Rogaški Slatini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V britanskem časniku Economist je objavljen oglas za prodajo hotela Vila Ana v Rogaški Slatini. Prodaja ga podjetje v lasti Zveze društev upokojencev Slovenije, okvirna cena pa je pol milijona evrov.

Hotel je bil zgrajen leta 1876 in ima 13 sob z 31 posteljami. Oglas je objavilo podjetje Hotel Invest, ki posreduje pri prodaji hotela, kupce pa vabi tudi z dolgoletno tradicijo zdravilišča Rogaška Slatina in mineralne vode, bogate z magnezijem. "Zdravilišče v Rogaški Slatini je eno od najpomembnejših zdravilišč v srednji Evropi," še piše v oglasu. Okvirna cena za hotel je pol milijona evrov, neobvezujoče ponudbe pa sprejemajo do 20. oktobra.

Hotel je sicer od središča Rogaške Slatine, kjer so preostali hoteli in bazeni, oddaljen približno kilometer, leži pa med stanovanjskimi hišami.

Lastniki hotela so upokojenci Hotel prodaja podjetje Delfin hotel ZDUS Izola, ki je v 100-odstotni lasti Zveze društev upokojencev Slovenije. Podjetje ima sicer v lasti tudi veliko večji in uspešnejši Hotel Delfin v Izoli.

Podjetje kuje dobiček, Vilo Ana prodajajo zaradi izgube Podjetje posluje dobro, lani je imelo več kot pet milijonov evrov prihodkov in slabih 400 tisoč evrov dobička. Dobiček podjetje kuje že vsaj zadnjih deset let, medtem pa hotel v Rogaški Slatini prinaša izgubo.

Kot nam je povedala direktorica podjetja Delfin hotel ZDUS Izola Nina Golob, Vila Ana že zadnjih nekaj let posluje negativno. To je tudi glavni razlog za prodajo, pravi.

Poslovanje Vile Ana sicer obsega zelo majhen del vsega poslovanja podjetja. Lani je imela Vila Ana dobrih 28 tisoč evrov izgube, leto prej pa okoli 35 tisoč evrov izgube in le okoli 15 tisoč evrov prihodkov.

Hotel v Izoli zelo priljubljen, hotel v Rogaški Slatini pa ne Kot nam je še povedala Golobova, je osnovno poslanstvo podjetja nuditi ugoden dopust upokojencem. "Za razliko od Hotela Delfin, ki je zelo priljubljen med našimi upokojenci, Vila Ana med njimi, kljub našim prizadevanjem, ni naletela na tako dober odziv," pravi Golobova.

Kot dodaja, kupce iščejo tako na slovenskem kot na tujih trgih. "Vilo Ano si želimo, tako kot vsak prodajalec, čim bolje prodati, veseli pa bomo, če bo prišla v prave roke, saj gre za zelo lep objekt v zelo lepem kraju," še pravi.

Bodo hotel kupili Rusi? Med domačini se pojavljajo špekulacije, da bi hotel lahko kupil kupec iz Rusije. V Rogaški Slatini je namreč v zadnjih letih vse več ruskih gostov, nekateri so si v tem zdraviliškem mestu tudi kupili nepremičnine, nekateri vlagajo v hotele. Februarja je tako tri slatinske hotele prevzelo podjetje ruskih lastnikov SLKI.

Ne spreglejte