Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
8. 11. 2017,
8.21

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

1

Natisni članek

Agrokor Ivica Todorić

Sreda, 8. 11. 2017, 8.21

6 let, 5 mesecev

Todorić med skrivanjem obiskal Ljubljano?

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

1

Ivica Todorić | Foto STA

Foto: STA

Ivica Todorić, nekoč prvi mož Agrokorja, je bil na begu 50 dni. Večino časa je preživel v Londonu, kjer se je včeraj predal policiji, prišel pa naj bi tudi v Slovenijo.

Hrvaški Večernji List poroča, da se je Todorić v 50 dneh, ko se je izmikal hrvaškim oblastem, mudil blizu Zagreba, natančneje v Ljubljani.

V slovenski prestolnici je Todorić nekajkrat bil na sestankih z nekaterimi znanci in partnerji, piše Večernji List.

Todorić je Hrvaško zapustil sredi septembra, ko za njim še ni bila izdana evropska tiralica, zato ni bilo razloga, da bi ga na meji ustavili. Odšel je v London, kjer je dvakrat zamenjal prebivališče.

Hrvaška je tiralico za njim napovedala pred slabimi tremi tedni, pred tednom dni pa se je pojavil na Europolovem seznamu najbolj iskanih.

Todorić dobil sledilno napravo

Potem ko se je včeraj predal britanski policiji, ga je londonsko sodišče po plačilu sto tisoč funtov varščine spustilo na prostost do naslednjega naroka, ki bo 10. aprila, kar pomeni, da bo - kot so zapisali pri Večernjem Listu - najmanj prezimil v britanski prestolnici. Preden so ga izpustili, je moral izročiti svoj potni list, namestili pa so mu elektronsko sledilno napravo. Na sodišču se je Todorić boril proti izročitvi Hrvaški, češ da ga politično preganjajo in da je žrtev montiranega procesa.

Medtem ko se je izmikal hrvaškim oblastem, je Todorić pogosto pisal na svojem blogu in z zapisi večkrat razburkal hrvaško politiko in poslovne kroge. Server, s katerega je objavljal, je v Nemčiji. Blog je pisalo več oseb, tudi na Hrvaškem, Todorić pa je odobril vse, kar je bilo zapisano.

Todorića kot prvoosumljenega bremenijo očitki odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz Agrokorja. Poleg njega in njegovih sinov policija preiskuje še 12 nekdanjih zaposlenih v Agrokorju in revizijski hiši, ki je pregledovala izkaze koncerna. 

Ne spreglejte