SiolNET. Posel danes Novice
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Študenti biotehniške fakultete ustvarili hrano prihodnosti?

0,80

termometer

Kakšna je hrana prihodnosti? Da jim jo je uspelo ustvariti, so prepričani študenti ljubljanske biotehniške fakultete, ki so avtorji inovativnega piškota. Gre za kreker Be gut, ki je poln vlaknin.

[video: 66261 / ]

Kako bi izdelek, za katerega vemo, da je dober, čim prej spravili na trgovinske police? S tem vprašanjem se trenutno ukvarja skupina študentov živilstva. Izumili so, kot pravijo sami, prigrizek 21. stoletja.

Z zdravim prigrizkom, ki vas za kratek čas tudi nasiti, bodoči podjetniki merijo predvsem na evropske trge, ker je kupna moč tam večja. S tanko hrustljavo ploščico so že prepričali slovenske strokovnjake, zdaj morajo samo še prepričati trg in ljudi. In to ni tako preprosto, kot se sliši.

Potrebujejo finančno pomoč

Bodi dober. To je sporočilo, ki ga želijo predati s poimenovanjem Be gut. A ime bodo najbrž morali zamenjati. Pomen se sicer v slovenski izgovorjavi ujema, bi pa napis v angleško govorečih državah gotovo povzročal težave, menijo.

Želijo si, da bi njihov izdelek na trgovinskih policah našli konec prihodnjega leta. A zato potrebujejo finančno pomoč. Če jim lahko pomagate in verjamete v njihovo zgodbo, bodo vaše pomoči še kako veseli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin