SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Slovenski turizem podira rekorde, ujemite svojo priložnost za naložbo

Oglasno sporočilo

Leto 2017 je bilo rekordno za slovenski turizem – zabeležili smo 12,6 milijona prenočitev turistov ali 13 odstotkov več kot v letu 2016. Delež prenočitev tujih turistov v skupnem številu prenočitev turistov se od leta 2009 stalno povečuje: v letu 2009 so tuji turisti ustvarili 55 odsotkov vseh turističnih prenočitev, v letu 2013 62 odstotkov, v letu 2017 pa že 68 odstotkov.

Slovenski turizem pa ni zanimiv zgolj za tuje goste - domači turisti so v letu 2017 prenočili v turističnih nastanitvenih objektih povprečno trikrat, tuji turisti pa povprečno 2,4-krat, obojim so zanimive zdraviliške občine, obmorske občine, gorske občine ter občina Ljubljana (vir: SURS).

Trend rasti v turizmu nakazuje, da govorimo o panogi, v katero se splača vlagati. DUTB ima v svojem portfelju na razpolago atraktivne turistične objekte, nakup teh predstavlja izjemno naložbeno priložnost.

Leta 2017 je bilo v obmorskih občinah, ki predstavljajo 20 odstotkov vseh turističnih prenočitev, zabeleženih 11 odstotkov več nočitev kot leta 2016 (vir: SURS). V Izoli je za investicijo na voljo elitno zemljišče ob izolski obali. Zemljišče "Ladjedelnica Izola" je z novim predlogom OPN-ja opredeljeno za celoletno turistično dejavnost. Za zemljišče je že izdelan projekt, ki predvideva izgradnjo turističnega resorta z družinskim hotelom višje kategorije, z več restavracijami in bari, welnessom ter vodnim kompleksom.

V letu 2017 je bilo povečanje števila prenočitev turistov najizrazitejše v gorskih občinah, ki so tako po številu prenočitev prvič prehitele zdraviliške občine. Gorske občine so zabeležile skoraj 3.418.000 prenočitev (27 odstotkov vseh prenočitev) ali za 19 odstotkov več kot v letu 2016 (vir SURS). Zaradi rasti prenočitev v gorskih občinah so zanimiva investicijska priložnost hoteli in apartmaji na Mariborskem Pohorju. Naprodaj so Wellness hotel Arena, ki je izredno cenjen zaradi neposredne bližine smučišča, udobja in dobre hrane, Wellness Hotel in apartmaji Bolfenk, ki se prav tako nahajajo v neposredni bližini smučišča, Hotel in depandansa Videc, kamor se radi vračajo tako smučarji kot pohodniki, ter Počitniški objekt "Pohorske Terase", v katerem se nahaja 30 apartmajev.

Za turiste so izjemno zanimive tudi mestne ter zdraviliške občine, zato je za investicijo primeren tudi lepo vzdrževan objekt za kongresni center in hotel v središču Celja. Vila Savinja je danes preurejena v poslovno stavbo, po namembnosti predvideno za kongresni center in hotel, ki je pripravljena za pogostitev in tudi nastanitev večjega števila ljudi. Objekt je bil v celoti obnovljen leta 2010.

Seveda ti objekti niso edine zanimive nepremičnine v portfelju DUTB. Poleg slovenskih je v ponudbi tudi kar nekaj nepremičnin v sosednji Hrvaški. Celotno ponudbo nepremičnin lahko preverite tukaj.

Ladjedelnica Izola. Ladjedelnica Izola.

Wellness hotel Arena. Wellness hotel Arena.

Vila Savinja. Vila Savinja.

Izola. Izola.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin