Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 1. 2011,
14.20

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 6. 1. 2011, 14.20

7 let, 2 meseca

Skupina Triglav letos načrtuje 54 milijonov evrov dobička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uprava Zavarovalnice Triglav si je za leto 2011 zastavila cilj, da njena skupina letos zbere 1,03 milijarde evrov premije, dobiček pa preseže 54 milijonov evrov.

Čisti odhodki za škode naj bi znašali dobrih 625 milijonov evrov, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

Skupina Triglav je navzoča v sedmih državah in na osmih trgih. Kljub finančno-gospodarski krizi posluje dobro in stabilno, kar dokazuje tudi bonitetna ocena A s stabilno srednjeročno napovedjo, ki ji jo je podelila bonitetna agencija Standard & Poor's Ratings Services, zagotavljajo v največji slovenski zavarovalnici.

Lani v devetmesečju 32 milijonov evrov V prvih šestih mesecih lani je skupina Triglav ustvarila skoraj 18 milijonov evrov dobička in sploh prvič v zgodovini ustvarila dobiček iz osnovne dejavnosti. V devetmesečju pa je čisti dobiček znašal 32 milijonov evrov in je bil za 14 odstotkov višji kot leto prej. Skupina Triglav je lani do konca septembra obračunala skoraj 567 milijonov evrov zavarovalne premije.

Kombiniran količnik korporacije, ki dokazuje dobičkonosnost iz osnovne dejavnosti, bo znašal 97,7 odstotka, stanje kapitala na 31. december 2011 pa dobrih 606 milijonov evrov, napovedujejo v zavarovalnici.

Strategija usmerjena k zmerni širitvi poslovanja "Strategija skupine Triglav do leta 2013 je usmerjena k zmerni širitvi poslovanja s poudarkom na dobičkonosnosti," je povedal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec. Med cilji do konca strateškega obdobja je izpostavil 10-odstotno dobičkonosnost kapitala, 1,1 milijarde evrov zavarovalne premije ter dobičkonosno poslovanje vseh hčerinskih družb.

Med za letos načrtovanimi ukrepi skupine pa je izpostavil razvoj ključnih in alternativnih prodajnih poti, širjenje ponudbe paketnih ali kombiniranih produktov, izboljšanje procesa reševanja škod, krepitev prisotnosti v regiji in celovit koncept upravljanja korporativne družbene odgovornosti.

Ne spreglejte