Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
11.36

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SID banka posojilo

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 11.36

7 let, 2 meseca

SID banka doslej odobrila 6,2 milijona evrov ugodnih posojil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V dobrem mesecu dni je SID banka malim in srednjim podjetjem odobrila za 6,2 milijona evrov posojil. V obravnavi je še za 40,8 milijonov evrov vlog.

SID banka je doslej v okviru posojilnega sklada za mala in srednje velika podjetja odobrila posojila 20 podjetjem v skupni vrednosti 6,2 milijona evrov. SID banka obravnava še 108 vlog za odobritev kreditov v skupni vrednosti 40,8 milijona evrov, ki so prispele do 21. novembra.

Banka je doslej v okviru omenjenega sklada odobrila posojila 20 podjetjem z najdaljšo možno ročnostjo treh let. Osem jih je odobrila po programu mikrofinanciranja v vrednosti med 30.000 do 100.000 evrov, 12 pa po programu financiranja v vrednosti nad 100.000 evri. Šest podjetij prihaja iz podravske regije, štiri iz osrednjeslovenske, tri iz savinjske, po dve iz spodnjeposavske, goriške in gorenjske regije ter eno iz pomurske regije.

Do kreditov upravičena podjetja, ki niso v težavah Po vrednosti posojil jih največ prihaja iz dejavnosti proizvodnje živil, sledijo proizvodnje kovinskih izdelkov, računalniško programiranje in svetovanje, proizvodnja pohištva, obdelava in predelava lesa ter druge dejavnosti, so navedli.

Do pridobitve kreditov iz posojilnega sklada so upravičena mikro, mala in srednja podjetja, ki niso v težavah, po zadnjih razpoložljivih podatkih davčne uprave nimajo neporavnanih obveznosti iz naslova obveznih dajatev, ki imajo zaposlene najmanj tri osebe, poslujejo najmanj dve leti, imajo razmerje med neto finančnim dolgom in bruto dobičkom največ pet, presojajo jih pa še po nekaterih drugih kriterijih.

Posojilni sklad v vrednosti 500 milijonov evrov SID banka v okviru omenjenega posojilnega sklada izvaja razvojno-spodbujevalni program za mikrofinanciranje poslovanja teh podjetij v letih 2013 in 2014 v vrednosti 41,67 milijona evrov ter razvojno-spodbujevalni program za financiranje poslovanja mikro, malih in srednjih podjetij v obeh letih v vrednosti 333,33 milijona evrov.

Banka je v okviru ukrepa finančnega inženiringa za spodbujanje razvoja malih in srednje velikih podjetij oblikovala posojilni sklad v vrednosti 500 milijonov evrov. Od tega je 380 milijonov evrov zagotovila s povratnimi sredstvi, ki jih je pridobila z zadolžitvijo na mednarodnem kapitalskem trgu, 120 milijonov evrov pa z zadolžitvijo pri državi.

Ne spreglejte