SiolNET. Posel danes Novice
2,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Se zapira legendarni ljubljanski lokal?

2,03

termometer

Orto bar
Ekipa, ki je 25 let skrbela za Orto bar, se je odločila, da bo lokal prodala. Foto: STA

Na največjem nepremičninskem portalu je oglas za prodajo ljubljanskega lokala Orto bar, v katerem so priredili številne rockovske koncerte.

Legendarni lokal Orto bar v neposredni bližini Šmartinske ceste in podvoza pod železnico, ki je bil več kot desetletje sinonim za rockovske koncerte, je na prodaj.

Za okrog 600 kvadratnih metrov velik prostor v oglasu na nepremicnine.net želijo 730 tisoč evrov. Lokal ima 60 kvadratnih metrov veliko teraso, tri neodvisne glavne prostore in tri točilne pulte ter lahko sprejme 600 gostov.

Ob prodaji bi trenutni lastniki v prostorih pustili vso opremo (točilni pult, ozvočenje, mešalne mize), lokal pa je lahko odprt do 5. ure zjutraj.

Ob lokalu na prodaj tudi podjetje

V oglasu je še navedeno, da je ob lokalu na prodaj tudi podjetje KIR d.o.o., ki je vodilo gostilniški lokal. Po podatkih poslovnega asistenta bizi.si je podjetje v zadnjih šestih letih vedno poslovalo negativno. Lani so ob 192 tisoč evrih prihodkov ustvarili nekaj manj kot štiri tisoč evrov izgube. Ob tem je izpostavljeno oziroma s tiskanimi črkami zapisano, da se lahko v prostorih izvaja tudi hotelsko dejavnost oziroma da lahko v njih deluje hostel.

Eden od solastnikov Orto bara Marko Prihoda je za Dnevnik dejal, da kot kaže, lokal ni v interesu Ljubljane, saj na kulturnem ministrstvu in Mestni občini Ljubljana niso bili uspešni z nobenim programom.

Kupce zanima možnost, da uredijo hostel

Nepremičninski agent, ki prodaja lokal, je dejal, da je največja težava pri iskanju kupcev neurejena etažna lastnina. Povedal je, da je več zanimanja kupcev, ki bi v prostorih uredili hostel, je še poročal Dnevnik. Hostel je sicer že v stavbi, oddaljen le nekaj metrov od Orto bara.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • elnarim / 31.05.2019. ob 12:07 +2 0

    Etažna lastnina pravzaprav ne bi smel biti probem. Ker pa so prostori ORTO bara v različnih stavbah, so verjetno problem stroški, ki jih zahtevajo etažni lastniki teh stavb, čeprav funkcionalno niso povezani. Škoda, če bo ta del estrade šel v zgodovino.

    +2 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin