SiolNET. Posel danes Novice
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sava postala več kot 80-odstotna lastnica Hotelov Bernardin

0,20

termometer

Hoteli Bernardin

Družba Sava je minuli teden svoj delež v družbi Hoteli Bernardin povečala s 55,77 na 80,81 odstotka. Svoj 25-odstotni delež je Savi prodala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki nima več v lasti delnic Hotelov Bernardin.

Sava in DUTB sta 4. aprila Hotele Bernardin obvestila, da je z 2. aprilom Sava svoj delež povečala s 55,77 odstotka na 80,81 odstotka oz. na 12.945.214 glasovalnih pravic ter da je DUTB svoj delež zmanjšala s 25 odstotkov na nič glasovalnih pravic, je zapisano na spletni strani Hotelov Bernardin.

V DUTB so potrdili, da je DUTB svoj delež v Hotelih Bernardin prodala Savi.

Savin prevzem Hotelov Bernardin je del konsolidacije turističnih naložb države, ki jo predvideva državna strategija razvoja turizma.

Hoteli Bernardin Posel danes Spopad za hotele na Obali: Kostić in razbita državna vojska

Sava - katere največja lastnika sta državna Kapitalska družba (Kad) s 27,81 odstotka in Slovenski državni holding (SDH) z 18,53 odstotka delnic, sklad York pa ima 42,86-odstotni delež - je lani skupaj z DUTB, Zavarovalnico Triglav in Kadom izvedla prevzemno ponudbo, v kateri pridobila dodatnih 7,61 odstotka delnic Hotelov Bernardin in svoj delež povečala na 45,39 odstotka. Nato je od DUTB pridobila še 10-odstotni delež in lastništvo povečala na 55,77 odstotka, sedaj pa še na dobrih 80 odstotkov.

Lastnik desetine Hotelov Bernardin je Miodrag Kostić

Od ostalih državnih lastnikov ima Zavarovalnica Triglav v Hotelih Bernardin 3,4-odstotni delež, Kad ima ali je imel 0,02-odstotni delež. Nekaj več kot 10-odstotni delež ima prek Gorenjske banke in družbe M&V Investments v lasti srbski poslovnež Miodrag Kostić.

Hoteli Bernardin Posel danes Bo srbski tajkun preprečil državi prevzem šestih obalnih hotelov?

Hoteli Bernardin imajo na Obali v lasti šest hotelov, tri sklope apartmajev in kamp. So ena od turističnih družb, ki jih želi država vključiti v državni turistični holding - v tem naj bi bile še družbe Istrabenz Turizem, Sava Turizem, Hit, Thermana, Terme Olimia, Adria turistično podjetje in Unitur.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • triglav... / 08.04.2019. ob 10:45 +1 0

    Torej hotel vendarle ne bo prodan največjemu balkanskemu lopovu, tajkunu iz Srbije!

    +1 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin